Hlavní obsah

Šampion Kincl o zlomenině v obličeji: Necítím zuby a kousek tváře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačila jedna rána a věděl, že je zle. Šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl rozhodně neprožívá nejradostnější chvíle. Před několika dny se kvůli zlomenině očnice musel vzdát obhajoby titulu na turnaji Oktagon 51, k němuž dojde již 29. prosince v pražské O2 areně, a rovněž mu kvůli vážnosti poranění hrozila operace. Ta nakonec zapotřebí nebude, přesto 34letého bijce čeká nucená pauza. „Tím otřesem dostal nakládačku i nerv u oka. Necítím čtyři zuby, kousek tváře,“ popisuje Kincl.

Foto: Oktagon MMA

Patrik Kincl během květnového souboje. Archivní foto.

Článek

Nejdéle sloužící šampion největší domácí bojové organizace přitom finišoval přípravu na třetí obhajobu titulu krále divize do 84 kilogramů. V závěrečné rovince před soubojem se Slovákem Vlastem Čepem přišla pořádná rána. Zranění, zlomenina v oku. „Stalo se to během jednoho z posledních sparingů, navíc v úplně posledním kole,“ popisuje na svém YouTube kanálu Kincl.

„Šel jsem pro takedown, místo obrany jsem ale vyfasoval nepříjemné koleno. Tak nějak jsem lehce tušil, že bude problém. Doma jsem se chtěl vysmrkat, ale začal se mi nalévat pytel pod okem. To mě nahlodalo, že asi nebude vše v pořádku. Udělali mi CT, kde se potvrdila zlomenina,“ vzpomíná si na perné okamžiky.

Foto: Oktagon MMA

Patrik Kincl s titulem šampiona střední váhy organizace Oktagon MMA.

Navzdory zranění uvažoval, že do titulového zápasu přesto naskočí. „Chvíli jsem zvažoval, že s tím zkusím nastoupit a hecnu první kolo. Nemusel bych na to schytat úder, ale třeba bych na to mohl dopadnout a rozhodčí by to musel ukončit. Odrazovaly mě od toho také promluvy do duše od doktorů. Každý další úder by to mohl poškodit ještě víc a mohlo by se to prolomit, teoreticky by hrozily i trvalé následky. Nejsem v pozici, abych kvůli sportu, který mám rád, měl trvalé následky. Mám rodinu, za vážnější komplikace mi to nestojí,“ uvědomuje si.

Operace nakonec zapotřebí nebude, následky zranění ovšem pociťuje i v těchto dnech. „Tím otřesem dostal nakládačku i nerv u oka. Necítím čtyři zuby, kousek rtu a kousek tváře. Úplně se to extra nejlepší, jen drobně. Nechtěl bych s tím fungovat po zbytek života. Zdraví je přednější, musel jsem proto odstoupit. Operace nebude, takže aspoň něco pozitivního,“ uvádí s tím, že má za sebou řadu vyšetření.

Kincl tak za letošní kalendářní rok stihl jediný duel, a sice v květnu během odvety s dlouholetým rivalem Karlosem Vémolou, kterého porazil jednoznačně na body. Nejbližší měsíce s jistotou žádný další boj v kleci nepřidá.

„Výhled, což je 6-8 týdnů do úplného zahojení, se mi snad podaří trochu zkrátit. Ideální pro návrat by byl březen. První část přípravy by byla bezkontaktní – železo, drily, kardio. Finální fáze by byla kontaktní. To je můj ideální plán. Chtěl bych si ten rok, kdy mám jeden zápas, vynahradit příští sezonu. Zápasit co nejčastěji, pokud mi to zdraví dovolí,“ přeje si.

Rodák z Hradce Králové ovšem zbraně nesklízí. „Už jsem v životě zažil horší situace. Jak v osobním, tak sportovním. Nezbývá mi nic jiného, než se upnout na další sezonu,“ dívá se do budoucnosti. „Přišel jsem o peníze za zápas, uvidíme, jestli se to dotkne mých partnerů. Nejsem teď schopný splnit povinnosti, které jsem měl. Zatím z mých stálých partnerů mi všichni dávají podporu a stojí za mnou,“ těší Kincla.

Jeho místo v souboji se Slovákem Čepem zaujal novic v organizaci Oktagon MMA, Polák Piotr Wawrzyniak, bojovníci si to rozdají o prozatímní pás. Ten právoplatný drží právě Kincl. „Jsem rád vůči Vlastovi, že se Oktagonu podařilo získat za mě adekvátního soupeře. Je to šikovný a tvrdý borec. Myslím, že jsme se párkrát potkali,“ popisuje polského šampiona organizace Babilon MMA.

Reklama