Hlavní obsah

Šampion Kincl se rozhodl, oficialita čeká. Zůstane v Oktagonu, tipuje expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zůstane, nebo odejde? Šampion domácí bojové organizace Oktagon MMA Patrik Kincl má už o své budoucnosti jasno. A byť už je sám rozhodnutý, přesto zbývají nezbytné formality k tomu, aby oficiální informace již brzo poznaly světlo světa. Zásadní kariérní krok jednoho z nejlepších českých bojovníků zajímá nejen širokou veřejnost, ale i další odborníky ze světa bojových sportů. „Osobně si myslím, že zůstane v Oktagonu, KSW zmiňuje hlavně z důvodu, aby si vydobyl co nejlepší smlouvu,“ přemítá v pořadu Direkt André Reinders, přední český trenér.

Kam zamíří Patrik Kincl? Příspěvek z pořadu Direkt.Video: Sport.cz

 
Článek

Když 34letý rodák z Hradce Králové zkraje března již potřetí uhájil titul šampiona organizace Oktagon MMA ve střední váze, bylo jasno, že znovu narostla jeho zápasnická hodnota a vyjednávací pozice v rámci nového kontraktu. Ten původní totiž končí letos v létě, jednací proces se tedy spustil takřka okamžitě. Jasno mělo být do konce března, o čemž informoval Ondřej Novotný, spoluzakladatel Oktagonu.

Největším konkurentem domácí organizace, alespoň z hlediska podmínek ve smlouvě, byla polská KSW, pod níž Kincl již před dvěma lety zápolil. A byť sám šampion ještě v nedávném rozhovoru přiznával, že možná vypustí i lasa mimo tyto dvě stáje, nakonec se podle indicií rozhodoval právě mezi Českem a Polskem.

V těchto dnech už je dokonce rozhodnuto a zbývají jen potřebné formality k tomu, aby došlo k oficiálnímu oznámení. Která organizace tedy nakonec zvítězila? „Osobně si myslím, že zůstane v Oktagonu. To, že nějakým způsobem zmiňuje KSW, je hlavně z důvodu, že se snaží vydobýt si co nejlepší smlouvu v Oktagonu, což je naprosto v pořádku,“ přemítá nad možnostmi André Reinders, přední český MMA trenér.

Domácí půda dává Kinclovi obrovský zástup fanoušků, ale také již vybudovanou pozici trojnásobného šampiona. Polská organizace zase „Inspektora“ láká na neukončenou misi, během níž Kincl v roce 2021 neúspěšně bojoval o titul veltrové divize se Srbem Robertem Soldičem. „V Oktagonu si vydělá víc a má tu větší pozornost, což znamená lepší podmínky pro případné partnery. V brzké době se to rozsekne,“ ví Reinders.

Misky vah by mohlo překlopit domácí pokračování milionového projektu Tipsport Gamechanger v příštím roce. Tentokráte by se mělo jednat o střední divizi, kde by se mohl představit právě i Kincl. „Je to Patrikova váha a byla by to jedna z věcí, která by ho mohla přesvědčit, aby zůstal v Oktagonu,“ přikyvuje elitní český kouč.

Foto: Oktagon MMA

Patrik Kincl a majitelé organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný (vlevo) a Pavol Neruda (vpravo).

V minulosti nebylo tajemstvím, že kolem hvězdného českého bojovníka kroužila i slavná UFC. Bylo tomu tak v roce 2018 před prvním soubojem s věčným rivalem Karlosem Vémolou. „Nevím, zda má furt takovou ambici. Patrik patří mezi nejlepší zápasníky u nás, dost možná je úplně ten nejlepší. Má zkušenosti, je technicky skvěle vybavený. Myslím si, že by v UFC byl schopný uspět,“ nezavrhuje Reinders ani zámořskou variantu.

Jak se Kincl nakonec rozhodne? Brzy bude jasno.

Reklama