Hlavní obsah

Šampion objasnil své problémy! V zápasech vidí tři obličeje

S šokujícím výrokem přišel šampion lehké váhy UFC Charles Oliveira. Brazilec totiž před zápasy nosí brýle a nabízela se otázka, jak špatně vlastně vidí. A podle jeho slov opravdu špatně. Oliveirův zrak funguje pouze na padesát procent, přesto přiznal, že mu to v zápasech zatím nevadilo. A to je patrné. Brazilec neprohrál více než čtyři roky a nedávno obhájil svůj pás lehké váhy.

Foto: Profimedia.cz

Charles Oliveira má problémy se zrakem. Nyní prozradil, jak moc ho limitují.

Článek

Desetizápasová série neporazitelnosti. Oliveira naposledy prohrál v roce 2017 a od té doby ani jednou nezaváhal. Přesto jeho cesta na vrchol nemusí vypadat tak jednoduše. Brazilec totiž před zápasy nosí poměrně silné brýle. Jenomže na to nikdo nebral patřičný ohled a žádné výraznější problémy se nepředpokládaly. Oliveira ovšem nyní přispěchal s šokujícím výrokem.

„Řeknu vám pravdu. Jsem chlap, který hodně věří v Boha a není to žádná sranda. Když si sundám brýle, vidím jen na 50 procent. Nikdy mi to ale v zápasech nevadilo. Během nich vidím tři obličeje, tváře. Pokud trefím ten prostřední, je to v pořádku. Musím ale vidět tři tváře. Když trefím tu uprostřed, je to skvělé," vyjádřil se Oliveira v podcastu Flow.

Foto: UFC

Charles Oliveira (vlevo) v titulovém souboji proti Dustinu Poirierovi.

„Když si sundám brýle, je to normální, vidím soupeře na druhé straně. Bůh mi žehná natolik že vidím normálně. Ale na ulicích, když si je sundám, jsem slepý. Představte si, jak bych na tom byl, kdybych při boji viděl na 100 procent. Někdy jdu ke kleci bez brýlí, někdy s brýlemi. Záleží na mé náladě. Někdy rád vejdu s brýlemi, abych vypadal neškodně a praštěněji, než už jsem," pokračoval.

Oliveirovy brýle se dostaly do centra pozornosti po jeho nedávném vítězství proti Dustinu Poirierovi. Brazilec se po vítězném duelu dral uličkou mezi fanoušky a jeden z nich mu je doslova vytrhl z očí. V tu chvíli ale zasáhla ochranka, která je získala zpět. „Ukradl je, chtěl si je vzít a nosit je. Naštěstí jsme je dostali zpět. Tímto bych chtěl poděkovat ochrance," řekl Oliveira bezprostředně po incidentu.

Reklama

Související témata: