Hlavní obsah

Sen o UFC se rozplynul! Elitní zápasník se děsivě zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdánlivě nevinný zápas, který se pro australského MMA zápasníka Jacka Beckera proměnil v noční můru. Devětadvacetiletý nadějný bijec si po jednom z kopů do soupeře zlomil pravou nohu. Strašlivé prasknutí kosti se rozlehlou celou halou. Australan byl okamžitě v péči lékařů a nyní čeká ho dlouhá pauza.

Foto: Eternal MMA

Australský MMA zápasník Jack Becker (vpravo) si v titulovém duelu zlomil nohu. Ilustrační foto.

Článek

Australan Jack Becker je považován za jednoho z nejlepších zápasníků mimo UFC. A právě souboj proti Aidanu Aguilerovi na turnaji Eternal MMA 66 měl být tím posledním před vstupenkou do nejprestižnější bojové organizace. Prvně jmenovaný na vysněný kontrakt bude muset na nějakou dobu zapomenout, v jeho hlavě totiž kolují úplně jiné myšlenky.

Souboj proti krajanu Aguilerovi byl hlavním trhákem turnaje v australském Perthu. Pro Beckera se navíc jednalo o další obhajobu titulu šampiona lehké váhy, která však skončila nezdarem již po dvaceti vteřinách boje. Po úvodních výměnách se Becker pokusil o tvrdý kop těsně pod koleno, který se mu stal osudným.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eternal MMA (@eternalmma)

Halou se ozval hlasitý zvuk prasknutí kosti v pravé noze, která se dostala do hodně nepřirozeného úhlu. Zděšení lidé odvraceli pohledy, do smíchu nebylo ani Beckerovi, který se okamžitě dostal do péče lékařů. Sen o kontraktu do slavné UFC se tak rozplynul. Australan navíc přišel o titul šampiona lehké váhy, nyní navíc bude čelit náročné rekonvalescenci zlomené nohy.

Den poté ale Becker na svých sociálních sítích sdílel příspěvek ze zápasu, k jehož fotografii přidal žertovný komentář. „Brzké zastavení," píchl si ironicky do rozhodčího.

Právě zlomení nohy je jedno z nejčastějších zranění v MMA. Zřejmě to nejproslulejší se odehrálo témě před deseti lety, kdy si Anderson Silva v odvetě proti Chrisi Weidmanovi zlomil levou nohu. Totožné zranění nakonec postihlo i druhého jmenovaného, který si o devět let později kopem o soupeře nadvakrát přelomil končetinu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.