Hlavní obsah

Společně za vítězstvím! Zápasník Procházka je zpátky doma. Jak vypadá jeho nová verze?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři týdny strávil na kempu v americkém Phoenixu, kde se připravoval na květnový titulový souboj s Gloverem Teixeirou. V Americe český zápasník Jiří Procházka před důlěžitou bitvou sbíral nové poznatky a zkušenosti. „Domluva byla výborná, máme společný cíl, a tím je vítězství,“ řekl Procházka po příletu. V přípravě bude pokračovat doma v Česku.

Co dál po kempu v Americe? Je potřeba do toho pořádně šlápnout, plánuje zápasník Jiří ProcházkaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Kemp byl spíš technický. Jeli jsme i svoje tréninky, nechtěli jsme opomíjet vlastní přípravu. Dělali jsme si hodně prostor i pro svoje věci. Důležité bylo udržet si ideu o tom, jak to chceme udělat," nastínil Procházka bezprostředně po příletu. „Byl to přínos pro to, abychom zdokonalili věci, na kterých můžeme dál pracovat a ve kterých nejsme tak dominantní," doplnil trenér Jaroslav Hovězák.

Kemp pod taktovkou bývalého dvojnásobného šampiona UFC Henryho Cejuda byl především zaměřený na wrestling a práci na zemi. „Byli tam hlavně wrestleři, kteří to umí fakt dobře. Dělají to od malička, jsou to výhradně šampioni. Líbí se mi, jakým způsobem to dělají, jak přemýšlí, jak se staví ke špatným situacím," nešetřil chválou Procházka.

„Nechceme z Jirky dělat wrestlera. To, jak moc se zlepšil, ukáže čas. Není to Jirkova doména, ale zlepšil se hodně. Podchytili jsme drobnosti, drobné pohyby. Byla tam vzájemná pomoc, i od Jirky se ledacos přiučili," naznačil trenér, že plusy v přípravě sbíraly obě strany.

Nyní se Procházka vrátil zpět do Česka a pochopitelně se nabízí otázka, na co se v přípravě zaměří nyní. „Chceme si sednout s trenéry a dát do kupy následující měsíc. Je potřeba do toho šlápnout. V březnu by se mělo něco odsparovat, najet věci pod tlakem. V dubnu to bude spíš o přesnosti,  a v květnu by tam už měla být soustředěnost na zápas," prozradil bývalý šampion organizace RIZIN.

„Věřím, že i v českých podmínkách jsou sparing partneři, kteří mi mohou poskytnout tlak a technickou zdatnost, abychom vše dostali na úroveň, kterou chceme. S trenéry určitě připravíme plán, který předčí jakýkoliv super plán od kohokoliv na světě," konstatoval Procházka.

Související témata: