Hlavní obsah

Svištělo to pekelnou rychlostí! Česká legenda slaví, sporný kop do slabin nastartoval frustraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rychlém tempu pokračuje počin organizace RFA, která během čtrnácti dnů divákům nabídla v pořadí již pátý galavečer. V Brně to létalo skutečně velkou rychlostí, v kleci se totiž předvedl natřískaný zástup talentů. Diváky ze sedadel zvedl například Václav Sivák, který z boxerské řežby odešel vítězně. Euforie pohltila i Tadeáše Růžičku nebo legendárního Tomáše Horna, jenž obstaral hlavní zápas. Bez vítěze nakonec zůstaly hned dva duely, v jednom z nich hrál klíčovou roli opěvovaný Leo Brichta.

Foto: RFA

Jackson Loureiro (vlevo) a Leo Brichta během souboje.

Článek
Fotogalerie

Během necelých osmi měsíců hned pátý turnaj, jenž česko-slovenskou bojovou organizaci RFA tentokráte přivedl do Brna. Na Moravě se fanoušci dočkali deseti duelů, které byly střídavě vedeny pod pravidly MMA, K-1 a Real Fightu.

Zlatý hřeb galavečera obstarala domácí boxerská legenda Tomáš Hron, která v česko-slovenské bitvě vyzvala Slováka Ivana Bartka. V souboji v boxerských rukavicích pod pravidly K-1 hrály klíčovou roli právě zkušenosti jednačtyřicetiletého rodáka z Moravy, jehož tvrdost paží, nohou i kolen byla diametrálně odlišná. Bartek to pocítil především ve druhém kole, kdy nevydržel soupeřův nápor, padl k zemi, ale pokaždé dokázal vstát. V závěrečných minutkách pořádně inkasoval také Hron, který však neustupoval z aktivity a po profesorském výkonu si došel pro jednomyslné vítězství na body.

Foto: RFA

Ivan Bartek (vlevo) a Tomáš Hron během souboje.

Při bitvě Lea Brichta s Jacksonem Loureirem to zpočátku vypadalo na hru kočky s myší. Prvně jmenovaný si se soupeřem hrál, jednoduše ho házel na zem a vypadalo to na rychlou cestu k úspěšnému škrcení. Brazilec ukázal srdce, z těžkých momentů se dokázal brilantně vymanit a poté sám ukázal, že nebude jednoduchým soustem a jasnému favoritovi několikrát pořádně zavařil.

Duel nakonec skončil ve druhém kole, avšak úplně jinak, než mnozí očekávali. Brazilec po tvrdé ráně do břicha reklamoval úder do slabin a byla mu dopřána pauza na zotavení. Loureiro však pokračovat nechtěl, souboj skončil bez vítěze, což především naštvalo Brichtu, který si frustrací vybil na pletivu. Takhle si koncovku rozhodně nepředstavoval.

Parádní boxerskou přehlídku přinesl souboj české mašiny Václava Siváka a Francouze Alexise Laugeoise. Pečlivý výkon z obou stran přinesl strhující momenty, které se fanouškům musely líbit. Na pilu ovšem většinu času tlačil právě český rohovník, který postupnými kombinacemi značkoval snad každé místečko na soupeřově těle, a nejednou to vypadalo, že by jeho bomby mohly soupeře dostat minimálně do počítání. Také Francouz ukázal kus umění a s favoritem vydržel celá tři kola. Radost po bodování sudích ale prožil právě Sivák, který znovu potvrdil svůj mimořádný talent.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Vojtěch Garba pořádně vyletěl v očích rivalů po nedávné překvapivé výhře nad chorvatským veteránem Goranem Reljičem a na cestě za dalším vítězstvím tentokráte narazil na urputného Brazilce Bruna Souta, který měl jasnou taktiku – tlačit. Bývalý zápasník zámořské organizace PFL těžil ze svých dlouholetých zkušeností, vsadil na práci u pletiva a na zemi, a sám se za celá tři kola nedostal k vážnějšímu ohrožení. Pro oko diváka ne moc atraktivní duel, který nabídl minimum akce, přesto ho takticky naprosto brilantně zvládl právě Souto, jenž v hlavním předzápase uspěl na body.

Překvapení ale přišlo po zápase. Garba položil rukavice do středu oktagonu a oznámil, že se jednalo o jeho poslední boj v kariéře. "Děkuji každému, kdo přišel a byl se mnou u mé derniéry," řekl šestadvacetiletý profesionální voják. Rukavice následně před sebe položil i v šatně a s popiskem "konec" potvrdil svá předchozí slova. Nejednalo se o unáhlené rozhodnutí?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

S velkou vervou vstoupil do zápasu český talent Tadeáš Růžička. Ital Andrea Mascia rychle poznal, že se nebude jednat o procházku růžovou zahradou a bleskově schytal řadu tvrdých granátů. Svižné kombinace nakonec netrvaly ani 40 vteřin. Mascia po jedné z ran pod oko dal na sobě znát otřesenost, podklesl v kolenou a po desetivteřinovém počítání se už nedokázal postavit zpět na nohy.

Bez vítěze skončil ještě jeden duel, a sice hned ten druhý. Zdravotník musel během zápasu zkontrolovat zdravotní stav jak Dawida Rozaka, tak jeho soupeře Jiřího Jaroše, jehož zranění v obličeji mu nakonec nedovolilo pokračovat v boji. Oba bojovníci se tak museli smířit se zápasem bez výsledku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.