Hlavní obsah

Tetování na čele i sázka all-in. Český bojovník zažívá po návratu z vězení znovuzrození

Příběh jako z filmu. Třicetiletý Frederico Komuenha totiž ještě před necelými dvěma lety vysedával za mřížemi věznice, načež se během několika měsíců přeměnil v MMA bojovníka, který již po dvou zápasech dosáhl na smlouvu s největší evropskou organizací KSW. „Přišla mi nabídka a původně jsem si myslel, že je to joke,“ popisuje český nováček s angolskými kořeny, jenž bude 25. února u premiéry polské organizace na českém území. Od posledního boje navíc přidal další tetovací přírůstek, na čelo si nechal zvěčnit pouto k jeho rodnému městu.

Po propuštění z vězení si Frederico Komuenha plní své plány. Vyjde mu i premiéra v KSW? Video: Sport.cz

 
Článek

MMA premiéra přitom přišla teprve v červnu loňského roku, kdy Komuenha zaujal místo v hlavním zápase turnaje I Am Fighter a přejel kontroverzního kulturistu Filipa Grznára. Následoval druhý zápas, tentokráte na jeho tvrdé paže nestačil Miroslav Horník. Z muže, který ještě před necelými dvěma lety pykal za ublížení na zdraví a ve věznici dohromady strávil tři roky, se tak zčistajasna stal postrach bijců z klece.

„Už předtím jsem říkal, že MMA chci dělat naplno a dal jsem na to all-in. Buď to vyjde, nebo ne. Myslím si, že když člověk do toho dá úplně všechno, tak se mu to vrátí. Dávám do toho vše a vidím, že se mi to vyplácí," popisuje Komuenha.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Frederico Komuenha (@thebeastblackpanther)

Tříletý pobyt v cele ho přivedl na jiné myšlenky. „Než jsem vyšel, tak jsem měl sešit, kam jsem si psal plány, které si chci splnit. Zatím všechno, co jsem si napsal, tak dopadlo. Například jsem si říkal, že chci zase začít točit reklamy a filmy. Říkal jsem si také, že by bylo super mít někdy hlavní zápas. Ten jsem dostal jako první," netají nadšení svalnatý bijec, který měl možnost si zahrát ve filmu i se slavným Ryanem Goslingem.

To ale není zdaleka vše. Nedávno totiž přišlo laso z největší evropské MMA organizace polské KSW. „Původně jsem myslel, že je to joke a v tomhle domnění jsem žil asi dva týdny. Moc jsem na to nereagoval. Nebral jsem to seriózně až do té doby, dokud jsme to nepodepsali. Říkal jsem si, že je to hustý. Zápasím osm měsíců a mám dva zápasy. Někdo to třeba ladí celý život," uvědomuje si.

Přípravu na premiéru v novém působišti, pod jehož křídly se představí již 25. února na turnaji v liberecké Home Credit Areně, znovu strávil ve španělském Allstars Gymu. „Příprava byla perfektní, jsem maximálně spokojený. Byl jsem tam už potřetí, je to tam úplně jiné. Myslím si, že jsem se posunul o 200%. Věnoval se mi trenér Chamzata Chimaeva," líčí Komuenha, který změří síly se Slovákem Matyasem Viszlayem.

Nové tetování českého bojovníka Frederica Komuenhy, který vzpomenul na místo, odkud pochází.

Do boje v domácím prostředí půjde i s několika změnami. Nový přírůstkem je například tetování na čele. „Mám tam napsané: nikdy nezapomeň odkud jsi. Je to, protože pocházím z malého města na Moravě, a když jsem se tam po dlouhé době vrátil, tak mě hodně hezky přivítali. Cítil jsem, že tam jsem doma. Bylo to takové od srdce," říká rodák z Vrbna pod Pradědem.

Během nástupu do klece a následně v trenérském rohu mu společnost bude dělat Karlos Vémola. „Poprvé jsme se poznali na jeho narozeninách," popisuje. „Myslím si, že zrovna on mi může poradit a dokáže říct. Když se zápas dostane na zem, tak je vždycky dobré mít někoho, kdo dokáže poradit, protože vidí něco jiného," je rád třicetiletý fighter.

Reklama