Hlavní obsah

Těžké časy jsou minulostí. Český ranař zažil snový návrat a začíná brousit pěsti na pikantní bitvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To byl návrat. Český talent Matěj Peňáz definitivně hodil neúspěch v boji o smlouvu se slavnou UFC za hlavu a po návratu do organizace Oktagon MMA předvedl rychlou práci. Na jeho pěsti již po 123 vteřinách narazil Brazilec Joel dos Santos. V dubnu příštího roku si to teď Peňáz konečně rozdá se slovenským rivalem Vlastem Čepem. „Hrozně se těším, až skončí ty řeči, psaní a vzkazy. Uvidí se, kdo z nás dvou je lepší zápasník a všechno se tím vyřeší,“ uvedl Peňáz.

Matěj Peňáz je zpět na vítězné vlně! Bál se vyhoření, změnil se a Brazilce přejel v prvním koleVideo: Sport.cz

 
Článek

Od srpnového nezdaru v populární show Dana White's Contender Series uběhly více než tři měsíce, nyní se Peňáz vrátil před domácí publikum a povedlo se mu to se vší parádou. S velezkušeným Brazilcem Joelem Dos Santosem skoncoval krátce po druhé minutě a bez větších problémů si připsal již sedmé vítězství v kariéře.

„Užil jsem si to, to je jasné. Plné pódium lidí, což je skvělý pocit. Vždycky mám po zápase pocit, že všechno bylo hrozně jednoduché. Byla ale tvrdá příprava, dieta, a teď se to všechno vrátilo," netajil Peňáz nadšení.

Hořký konec roku pro Daniela Škvora. Po 38 vteřinách ho ukončil Montagnac, kterému patřil výkon večeraVideo: Oktagon TV

Šestadvacetiletý bývalý kickboxer přiznal, že začátky přípravy na další kariérní boj neprobíhaly vůbec jednoduše. „Nejtěžší bylo naskočit do tréninku, protože na Contender jsem měl nejtěžší přípravu, co jsem zažil. Navíc se to vůbec nevrátilo. Byl jsem těžce demotivovaný. Snažil jsem se, abych se nedostal do fáze, kdy to začnu nenávidět, což jsem měl třeba právě v Contenderu, kdy jsem byl hotovej a nechtěl jsem jít na žádnej další trénink. Snažil jsem se toho vyvarovat, nevyhořel jsem," překvapil bojovník.

Co tedy konkrétně změnil? „Snažil jsem se relaxovat jinak, než jak jsem to dělával. Dřív bych kamarádům, kteří hrají Playstation, řekl, že jdu v deset hodin spát a budu regenerovat. Teď jsem si zahrál, bavilo mě to, užil jsem si večer. Neodpíral jsem si všechno, užil jsem si trošku i normální život, aby to nebyl takovej stereotyp. Dal jsem do přípravy i trochu zábavy," prozradil.

Za necelé čtyři měsíce přijde devátý souboj na profesionální scéně. Bude jím dlouho očekávaný střet se Slovákem Vlastem Čepem, který se s Peňázem dlouhodobě nemá zrovna v lásce. „Hrozně se těším, až skončí tyhle řeči, psaní a vzkazy. Uvidí se, kdo z nás dvou je lepší zápasník a všechno se tím vyřeší," je rád šestadvacetiletý český bojovník, který do klece znovu vstoupí 29. dubna na turnaji v Bratislavě.

Fatální trefa na začátku třetího kola. Matúš Juráček šel k zemi a Lohoré slavil vítězství KOVideo: Oktagon TV

Po náročné přípravě teď ale přijde odpočinek. Peňáz se bude snažit dohnat zrušené Vánoce, které obětoval právě boji v pražské O2 aréně. „Prvně bude oslava Nového roku, a pak si s přítelkyní uděláme nové Vánoce. Do 5. ledna budu v Česku, pak se vracím do Švédska a předpokládám, že nějakého 10. ledna zase začnu chodit do tréninky a naskočím do normálního provozu," dodal s úsměvem.

Reklama

Související témata: