Hlavní obsah

Tichý zabiják kráčí mezi elitu! Po dalším skalpu dokonce vyzval Nadala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vycházející hvězda MMA se znovu činila. Devětadvacetiletý kyrgyzský zápasník Rafael Fiziev si připsal zatím nejcennější kariérní skalp, neboť během vrcholu nedělního UFC: Fight Night dokázal knokautovat brazilskou legendu Rafaela dos Anjose. Fiziev diváky bavil nejenom výkonem, ale také pozápasovým rozhovorem. Kyrgyz s úsměvem na tváři vyzval k souboji tenisovou legendu Rafaela Nadala.

Foto: UFC

Rafael Fiziev se raduje z vítězství nad Rafaelem dos Anjosem.

Článek

Nenápadný, ale pomalu jistě směřující mezi elitu UFC. Devětadvacetiletý Rafael Fiziev znovu roztočil své dělové ruce, kterými během vrcholu UFC: Fight Night v Las Vegas sestřelil v pátém kole velezkušeného Brazilce Rafaela Dos Anjose. Pro kyrgyzského zápasníka se jednalo o nejcennější výhru kariéry, v UFC uspěl již pošesté v řadě.

Předčasný konec zápasu vynesl Fizievovi bonus ve výši 50 tisíc dolarů (přibližně 1,2 milionu korun), nekompromisním skalpem se navíc pomalu a jistě dostává mezi elitu lehké váhy. Devětadvacetiletý ranař byl před duelem na desáté pozici žebříčku divize do 70 kilogramů, v nejbližších dnech se dá očekávat atak nejlepší pětice bojovníků. Strachovat se tak najednou musí špička divize v čele s Charlesem Oliveirou.

O tom, že se Fiziev touží měřit s elitou, svědčí i pozápasový rozhovor. „Dejte mi někoho z top pětky, jsem připraven!" řekl odhodlaně devětadvacetiletý ranař, který na pozápasové tiskové konferenci dokonce vyzval k vzájemnému střetu Justina Gaethjeho, bývalého titulového vyzyvatele. „Chci bojovat s Justinem. Musíme se dozvědět, kdo z nás dvou je lepší. Jestli jsi připravený a nebojíš se mě, tak pojďme na to," vyzval Fiziev rivala.

Rodák z Biškeku byl po cenném skalpu v dobré náladě a situaci několikrát odhlečil. „Chci říct, že teď už víme, kdo je nejlepší Rafael v UFC," vysvětlil s úsměvem. „Teď chci zjistit, kdo je nejlepší Rafael celkově ve sportu. Rafaeli Nadale, pojď sem!" pokračoval s nadsázkou obávaný zápasník.

„Co mi Nadal udělal? Nic, ale jmenuje se Rafael. Slyšel jsem toho o něm hodně, ale nikdy jsem ho osobně neviděl. Každý ho ale samozřejmě zná," vtipkoval Fiziev. A jak by mohl zápas proti tenisové legendě vlastně vypadat? „První druhé třetí a čtvrté kolo si můžeme dát tenis, páté kolo to bude MMA," dodala s nadsázkou kometa slavné UFC.

Reklama

Související témata: