Hlavní obsah

Trable jsou fuč, Dvořák jedná s UFC. Chce minimálně pět let na vrcholu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Deset měsíců čeká na další boj pod hlavičkou slavné UFC, v dohledné době by se ho však mohl dočkat. Český bojovník David Dvořák zdárně bojuje se zdravotními problémy zad, kvůli nimž dokonce loni musel ze zápasu odstoupit a značnou dobu se nevědělo, jak dlouhá pauza vlastně bude. A jelikož je vše na dobré cestě, 31letý bijec tak pomalu a jistě začíná vyjednávat s elitní ligou. „Další zápas už řešíme, chtěli bychom ho někdy na začátku září,“ poodkrývá Dvořák v rozhovoru pro Sport.cz a zmiňuje i potenciální soupeře pro sedmý boj v zámořské organizaci.

Foto: UNDERTAKER Team

David Dvořák vyhlíží další zápas v UFC

Článek

Loni v říjnu se pro Dvořáka rýsoval doslova existenční zápas proti Japonci Tajrovi, zdravotní trable však českému bojovníkovi znemožnily postavit se již posedmé do kolbiště UFC. Stopku mu vystavily nespecifikované problémy zad. „Už jsem si spoustou zranění prošel, vím, jaký to je proces a co bych měl dodržovat. I když je to těžké, tak člověk se z toho nesmí podělat a musí furt makat. Vždycky říkám, že když člověk má zraněnou nohu, tak může cvičit rukama. A opačně. Já měl problém se zády, tak jsem dělal, co se jen dalo. Furt jsem se hýbal a minimálně v hlavě jsem naplno trénoval furt,“ říká Dvořák.

Dlouhé měsíce MMA zcela vyřadil, stejně tak plnohodnotné tréninky. Dvořák nacházel oázu klidu mimo bojové sporty. „Bylo to náročné. Když je člověk nepříjemně zraněný, tak je to pro něj nápor na hlavu. Nemůže dělat, co by chtěl. Nicméně já mám strašně moc aktivit, které mě dokážou z toho vytrhnout,“ je rád aktuálně jeden ze čtyř českých zástupců v UFC.

Pauza pomohla, tělo se začalo napravovat. Českému bojovníkovi doba klidu pomohla natolik, že konečně vyhlíží návrat do klece. „V UFC jsme v kontaktu a řešíme další zápas, který bychom chtěli někdy na začátku září. Samozřejmě uvidíme, jak vyjednávání půjdou, ale i tak chci zápasit minimálně dalších pět let. Je spousta času zápasit na nejvyšší úrovni. Těším se, co mě bude čekat,“ usmívá se.

Coby čtrnáctý nejlepší muž muší divize UFC má v hlavě i několik potenciálních soupeřů. „Už dřív jsem chtěl zápas s Malcomem Gordonem, kterého jsem naťukával v době, kdy se mi v Kanadě zranil Matt Schnell. Tenkrát nemohl, nyní jsme na tom rekordově podobě, protože se ani jednomu moc nedaří. Nebo tedy Matt Schnell, což je jedenáctka žebříčku, zajímavý je i Jimmy Flick,“ vyjmenovává Dvořák. „Nabízí se i zápas se Su Mudaerjim, s nímž jsem měl mít v minulosti taky zápas, ale zrušil se. Tohle jsou čtyři jména, s nimiž bych chtěl do budoucna zápasit. Nicméně mně se nikdy nepovedlo zápasit s tím, s kým jsem chtěl. Vzal jsem, co jsem dostal,“ rozhovořil se milovník zvířat a přírody.

Dvořák se tak v poslední době musel spokojit alespoň se sledováním elitní ligy pouze z pohodlí obýváku, čachry v „jeho“ divizi ho ale rozhodně nenechaly klidným. Šanci bojovat o titul totiž dostala až desítka divize Australan Steve Erceg, s nímž český bijec před více než rokem zápasil. Jedinečná šance pro dravého bojovníka přichází již po třech duelech v zámoří.

„Je to hrozně zajímavé, dlouho jsem nad tím přemýšlel, proč to tak je. Něco v tom bude, ale těžko říct co. Možná tím chtějí udělat rozruch. Je ale potřeba říct, že v divizi je spousta kluků, kteří se o titulový zápas hlásí a jsou žebříčkově úplně někde jinde. Když vezmu v potaz, že jsem zápasil s Matheusem Nicolausem a Manelem Kapem, což je pětka, respektive šestka divize tak klidně mohli do tituláku naskočit oni. To stejné Alex Perez či Muhammad Mokajev, který má za sebou snad šest výher v řadě. Těch kluků je tu dost, ale proč to takhle je, je mi záhadou,“ přemítá Dvořák.

Sympaťák z Hořic přitom v minulosti byl v UFC nejvýše na devátém místě, což by za těchto okolností a v současné době rovněž mohlo znamenat šanci zabojovat o vysněný pás šampiona. „Říkal jsem Patrikovi (Kinclovi), že je špatný manažer. Měl udělat s matchmakerem nějaký techtle mechtle a bylo by.“ (smích)

Tak či tak Dvořáka čeká klíčový duel (bilance 3-3), který výrazně napoví o jeho budoucnosti v UFC.

Reklama

Související témata: