Hlavní obsah

Trůn má nového krále! Osobní spor přinesl nečekané rozuzlení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě titulové bitvy, dva noví šampioni. I když v jednom případě je král "pouze" prozatímní. Pás šampiona střední váhy organizace OKTAGON MMA vybojoval Patrik Kincl, který po dominantním výkonu porazil Samuela „Piráta“ Krištofiče. Obrovský úspěch zaznamenal stále neporažený Belgičan Losene Keita, jenž v parádní pětikolové bitvě přetlačil Ronalda Paradeisera a stal se prozatímním šampionem lehké váhy. Nejen to bylo k vidění ve vyprodané O2 areně turnaje OKTAGON 31.

Vlasto Čepo si vysloužil ocenění výkon večera. Brazilce Silvu ukončil hned v prvním koleVideo: Sport.cz

 
Článek

Zlatým hřebem celého galavečera byla bitva o opasek krále střední váhy. Mezi Patrikem Kinclem a Samuelem Krištofičem to vřelo již několik týdnů před zápasem a už jen kvůli tomu se nečekala dlouhá bitva. Vše umocnil vypjatý staredown, během kterého došlo ke strkanici obou aktérů.

V kleci do toho favorizovaný Kincl šlápl od úvodních vteřin. Soupeře se mu povedlo vzít na zem a vše se pro něj vyvíjelo nejlépe, jak jen to bylo možně. Pirát předvedl kvalitní obranu a nepřipouštěl žádné pokusy o ukončení. Konec zápasu se tak zdál být v nedohlednu.

Patrik Kincl porazil Piráta a slaví titul! Pětikolová šikana na zemi ve stylu alá Karlos VémolaVideo: Sport.cz

V postoji se moc nebojovalo, o vítězi rozhodovala práce na zemi. Tam se v závěru předvedl také slovenský zápasník, který téměř celé páté kolo držel soupeře pod sebou a výrazně zdramatizoval pro někoho již rozhodnutou řež. Nakonec mu to ale nebylo nic platné, novým šampionem střední váhy se díky jednomyslnému rozhodnutí sudích stal Kincl.

Krátce po závěrečném gongu se mezi oběma tábory strhal menší rozmíška, nakonec si však borci podali ruce a zlá krev se zdála být minulostí.

Obrovský úspěch zaznamenal také opěvovaný Belgičan Losene Keita, který v bitvě o prozatímní pás šampiona lehké váhy změřil síly se Slovákem Ronaldem Paradeiserem. Druhý jmenovaný do zápasu vstoupil lépe a dařilo se mu hrozit prostřednictvím takedownů. Keita se ovšem od druhého kola zvedl, v postoji působil sebevědoměji, a dokonce soupeře při jednom z granátů posadil na zadek.

Rony Paradeiser předvedl sice víc takedownů, ale na body u rozhodčích vyhrál Losene KeitaVideo: Sport.cz

Belgičan byl rázem tím, kdo udával tempo a chladnokrevně šel za vítězstvím. Paradeiser naopak marně hledal recept, ve čtvrtém kole mu navíc z nosu vytryskla krev a duel se pro něj nevyvíjel dobře. Podobně to viděli také sudí, kteří se jednomyslně přiklonili k výhře Belgičana, jenž se stal soupeřem pro právoplatného šampiona lehké váhy Ivana Buchingera.

Fantastický zápas byl k vidění mezi Vlastem Čepem a Alexem Silvou. Hned v úvodu se rozjela skvělá přestřelka, při které zejména prvně jmenovaný pálil neskutečné dělovky, které nejednou se soupeřem pořádně zamávaly. Také slovenský bijec se v jednom z okamžiků dostal do problémů, přesto rozjel finální salvu úderů, po které mohl slavit nejen vítězství, ale později také bonus za výkon večera.

Jakub Bahník a jeho další nelítostné KO. Tentokrát vyřídil Brita CucciniellaVideo: Sport.cz

Další úspěšný zářez si přichystal Jakub Bahník. V bitvě s Britem Jonathanem Cucciniellem rozjel demoliční jízdu, při které si vyzkoušel pestrou škálu úderů. Těm jeho soupeř nevydržel čelit, a brzy bylo vymalováno. Na svůj zápas by pro změnu jistě rád zapomněl Jakub Běle, který byl v souboji s Litevcem Naglisem Kanišauskasem knokautován již po třinácti vteřinách.

Rychlou výhru si připsal také Francouz Alex Lohoré. Ten již po necelých třech minutách dokázal nachytat Zdeňka Polívku tvrdou pravou přední a český bijec se tak poroučel k zemi, kde zkušený Francouz dokonal dílo zkázy.

Galavečer Oktagon 31 v O2 areně vyjádřil podporu UkrajiněVideo: Sport.cz

Turnaj ale nebyl jen o zápasech v kleci. Nesl se také v duchu vyjádření podpory Ukrajině v boji proti ruské válečné invazi. Právě v této souvislosti zazněla píseňa Karla Kryla "Bratříčku, zavírej vrátka", kterou doprovodil potlesk zaplněné arény.

Reklama

Související témata: