Hlavní obsah

UFC na Santiagu Bernabéu? Zní to dobře, naznačuje slavný šéf, jenž nesnáší fotbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesnáší fotbal, ale myšlenka uspořádat premiérový turnaj slavné organizace UFC ve Španělsku, konkrétněji na věhlasném stadionu Santiago Bernabéu v Madridu, se mu tuze zamlouvá. Šéf nejprestižnější bojové ligy světa Dana White pookřál po víkendovém turnaji v Anaheimu, kde v pérové váze kraloval Španěl s gruzínsko-německými kořeny Ilia Topuria. A právě tento neporažený bijec by mohl být v hlavním městě důležitou atrakcí.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Ilia Topuria (vlevo) v souboji s Alexandrem Volkanovskim

Článek

„Fotbal nemohu vystát. Myslím, že je to sport pro nejméně talentované lidi na světě. Existuje důvod, proč ten sport hrají tříleté děti. Jen běháte a kopete do míče,“ řekl před páry lety White v rozhovoru pro Calgary Sun. „Hrajete sport, ve kterém je brána takhle velká, ale skóre je 3:1? Děláte si ze mě pr*el? Jak netalentovaní musíte být, abyste skórovali jen třikrát, když je brána takhle velká?“ utahoval si před časem.

Generální ředitel prestižní bojové organizace UFC nyní, zdá se, trochu obrátil. Nejprve po triumfu španělského zápasníka Topurii, který tak získal titul v pérové váze nad dlouho vládnoucím Australanem Alexandrem Volkanovskim, začal uvažovat nad premiérovým turnajem UFC ve Španělsku, poté od jednoho z novinářů přišel návrh na konkrétní místo.

A sice Santiago Bernabéu, fotbalový stadion, kde své zápasy hraje věhlasný Real Madrid. Stánek, jenž byl nedávno rekonstruován a nyní nabízí luxus, kam se jen podíváte. Fanoušci si vychutnávají nezapomenutelnou atmosféru. A když je nepřízeň počasí, byla pro tyto účely nainstalována zatahovací střecha. Zkrátka úchvatné dílo.

„Líbí se mi to, zní to fakt dobře,“ usmál se White realizací právě na jednom z nejslavnějších stadionů světa. „Kolik lidí se tam vejde?“ zeptal se prezident novinářů, načež mu bylo sděleno, že stánek disponuje více než 80 tisíci místy, avšak na některých akcích může být kapacita snížena na 35 tisíc. „Pokud bude aréna k dispozici, přivedeme UFC do Španělska,“ naznačil.

Toto prohlášení přišlo jen několik minut poté, co se Topuria stal novým šampionem pérové váhy. Stále trvající neporazitelnost (bilance 15-0) tak upevnila jeho pozici domácí jedničky na MMA scéně. „Topuria je absolutní hvězda. Je skvělý, předvedl ohromný výkon. Pokud to udrží, bude pro UFC v budoucnu velmi důležitý,“ ocenil White bleskový triumf, který přišel již ve druhém kole na KO.

Španělskému zástupci k životnímu výstřelu gratuloval na sociálních sítích i již zmíněný fotbalový Real Madrid, jemuž Topuria dlouhá léta fandí. Galavečer na tamním stadionu by byl pro rodáka z německého města Halle jistě splněným snem.

Šplhla by si také organizace UFC, která by patrně uspořádala největší galavečer ve své bohaté historii. Divácký rekord pamatuje australské Melbourne, jenž hostilo turnaj s pořadovým číslem 243, kde hlavnímu zápasu Robert Whittaker vs. Israel Adesanya přihlíželo na multifunkčním stadionu Marvel více než 57 tisíc diváků.

A s kým by se mohl Topuria utkat? Není tajemstvím, že bezprostředně po titulovém duelu vyzval legendárního Conora McGregora. „Pokud máš koule, čekám tě ve Španělsku,“ rýpl si do hvězdného Ira, jehož reakce nezůstala dlouho pozadu. „Mám velké koule, protože mám čtyři děti.“ Údajně se uvažuje také o odvetě s již zmíněným Volkanovskim, který pérové divizi kraloval od roku 2019.

Reklama

Související témata: