Hlavní obsah

Už jen krok! Procházkova odveta se finalizuje. Svede český šampion bitvu u protinožců?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Je tu posun, jsme před finalizací odvety. Snad do konce týdne bude vše uzavřeno a potvrzeno,“ potvrdil pro Sport.cz trenér a manažer v jedné osobě Martin Karaivanov. Český šampion Jiří Procházka by se tak v nejbližších dnech mohl dočkat oficiálního oznámení druhého měření sil s Gloverem Teixeirou. Otázkou zatím zůstává, kdy a kde k boji dojde. Do hry totiž vstoupilo na první dobrou nečekané datum, UFC navíc Procházku zbavila dvou potenciálních soupeřů.

Foto: UFC

Jiří Procházka nedávno získal titul polotěžké váhy organizace UFC.

Článek

„Myslím si, že to ještě v září potrvá a budeme čekat. Obě strany se budou snažit přesvědčovat, aby UFC šla jejich cestou. Budeme muset najít společný kompromis a řešení. Je jasně daná odveta s Gloverem, u které řešíme čas a místo," řekl v polovině srpna trenér Martin Karaivanov pro Sport.cz ohledně aktuálního stavu vyjednávání.

Ani s odstupem necelých dvou měsíců není odvetný duel mezi šampionem Jiřím Procházkou a vyzyvatelem Gloverem Teixeirou oficiálně potvrzen. Jednání se stále táhnou, všechny strany chtějí pro sebe ty nejlepší podmínky, přesto se kruh vyjednávání pomalu a jistě uzavírá. „Je tu posun, jsme před finalizací odvety. Snad do konce týdne bude vše uzavřeno a potvrzeno," potvrdil pro Sport.cz trenér Karaivanov.

Největší ovace měl v Brně Jiří Procházka. Celá hala s ním řvala: Vítězství!Video: Sport.cz

Fanoušci by se tak v nejbližší době mohli dočkat oficiálního oznámení vysoce žádané bitvy, nyní se ale nabízí otázka, kdy a kde k boji dojde. Zatímco tým kolem českého šampiona ještě před několika týdny trval na 10. prosinci, a tedy bitvě ještě na konci letošního roku, dost možná se nakonec Procházka popasuje s první obhajobou pásu polotěžké váhy až v roce 2023.

UFC totiž před několika dny vydala prohlášení, že se po necelých čtyřech letech vrací na australskou půdu, konkrétněji do Perthu, kde se turnaj s pořadovým číslem 284. uskuteční 12. února 2023. Příspěvek na sociálních sítích sdílel i Procházkův trenér a manažer Karaivanov. „Do jednání vstupuje víc faktorů, nezáleží to jen na nás. My máme jasno od začátku," komentoval bývalý zápasník v diskuzi pod příspěvkem na Twitteru.

Je tedy skutečně ve hře, že se český šampion porve o pás v Austrálii? Nebo dokonce vstoupí do hry úplně jiný termín? Nadcházející dny napoví. Minimálně je ze hry turnaj v Brazílii, kam se UFC vydá v lednu a pro Teixeiru by to znamenalo výhodu domácího prostředí.

Organizace UFC navíc českého šampiona Jiřího Procházku zbavila dvou potenciálních soupeřů. 14 dnů před Vánoci, tedy 10. prosince, bude na posledním číslovaném turnaji letošního roku v hlavní režii bitva Jana Blachowicze s rozjetým Magomedem Ankalajevem. Oba bojovníci byli dost často zmiňováni v souvislosti s bojem proti Jiřímu Procházkovi, jak se ale zdá, cestě k odvetě s Gloverem Teixeirou nic nebrání.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články