Hlavní obsah

Vémola má šanci na reparát. Po čtyřech letech znovu vyzve svého přemožitele Végha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dohoda je na stole. Nejen fanoušci bojových sportů se mohou těšit na odvetu Zápasu století mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem, ke které dojde ještě v letošním roce. Terminátor tak má jedinečnou příležitost slovenskému rivalovi oplatit porážku z roku 2019, během které byl po zhruba dvou minutách knokautován. Termín zatím nebyl oznámen, nejpravděpodobněji se jeví prosinec v pražské O2 areně.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola a Attila Végh během staredownu před duelem v roce 2019.

Článek

To, o čem se dlouhou dobu spekulovalo, je konečně tady. Vémola se tak v letošním roce dočká další velké mety, kterou se s vysokou pravděpodobností pokusí zdolat v prosinci. Odklepnuto je totiž druhé měření sil se slovenským velikánem Attilou Véghem, který leccos naznačil už během uplynuvšího turnaje Oktagon 40, kdy dal tomuto zápasu zelenou.

„Palo Neruda (spoluzakladatel Oktagon MMA – pozn. red.) říkal, že je to otázka na Karlose a ten zase říkal, že je to otázka na mě. Tak já musím potvrdit, že dávám zelenou a ten zápas chci a beru ho. Uvidíme, jak z toho případně Karlos vykličuje, nebo ne?" nechal se slyšet Végh v pořadu Round Zero před turnajem v Ostravě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Slovo dalo slovo a za další týden si všechny strany plácly. Na sociálních sítích o tom informovala sama organizace Oktagon MMA.

Sedmatřicetiletý Végh naposledy zápasil v kleci právě v roce 2019, kdy porazil právě Vémolu. Od té doby nespočetkrát ubezpečoval, že pakliže se má vrátit, tak jako jediný smyslu mu dává odveta s Terminátorem. „V minulosti jsem říkal, že žádný jiný zápas mě nezajímá. Jen s Karlosem. Já už nepotřebuju nic dokazovat. Dosáhl jsem toho, co jsem chtěl. S kariérou jsem spokojený. Odveta s Karlosem by byla zajímavá především byznysově," řekl Végh pro Sport.cz.

A jak sám říká, motivaci vidí především v penězích. „Můžu říct, že za těch 30 let, co ten sport dělám, tak nikdy nepřišla taková suma, kterou by si člověk zasloužil. Trénuje celý život a podřizuje tomu vše. Teď bych měl zápas, za který bych si mohl poprvé v životě něco vydělat. To by byla hezká tečka," zhodnotil rodák z Dunajské Stredy.

Vémolova porážka v Zápasu století paradoxně nastartovala spanilou jízdu, během které zvládl šest duelů a vyhrál jak titul střední divize (nakonec o něj přišel kvůli nesplnění váhového limitu před duelem s Milanem Ďatelinkou), tak i polotěžké. Rovněž si prošel sérií zdravotních problémů, a právě tento ztracený čas se pokusí maximálně zužitkovat v letošním roce.

Jako první půjde do klece 15. dubna proti Alu Matavaovi, o měsíc později jej čeká žádaná odveta s Patrikem Kinclem, kde půjde o titul střední divize. V plánech sedmatřicetiletého borce pro letošní rok je i bitva s německým Terminátorem Stephanem Pützem a pomyslnou třešničkou měl být právě závěr roku proti Véghovi. Vémola ale rovněž přiznal, že se jeho myšlenky neubírají ryze k odvetě Zápasu století.

„Já už jsem dávno za tím, kdy jsem strašně tu odvetu chtěl. Protože, pokud se nevzpamatuje, nezačne vyhrávat zápasy a nezačne se dostávat do formy, tak ta odveta bude jenom proto, že si tam jde pro nějaké peníze. Lidé budou říkat, že jsem porazil někoho, kdo ze je z formy. A to nechci. Chci, aby přišel stejně připravenej a hladovej, jako v prvním zápase," přeje si Vémola.

Ani Végh by rovněž neměl do prosince zůstat bez zápasové praxe, přijal totiž výzvu od veterána Erica Spicelyho na boxerský zápas, ke kterému dojde 13. května v rámci organizace Fight Night Challenge.

Jak dopadne odveta mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem?
Vyhraje Karlos Vémola
22,9 %
Vyhraje Attila Végh
77,1 %
Celkem hlasovalo 2340 čtenářů.

Reklama

Související témata: