Hlavní obsah

Vémola se dočkal. Terminátor zná soupeře pro zápas pod otevřeným nebem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dočkal se. Český „Terminátor" Karlos Vémola konečně zná soupeře pro turnaj Oktagon 45 na Štvanici, ke kterému dojde již v sobotu 29. července. Čerstvě osmatřicetiletý bijec se po dlouhém hledání soupeře do klece nakonec utká s argentinským veteránem Lucasem Alsinou, který si v loňském roce vyzkoušel i boj v populární zámořské organizaci Bellator. Zápas se uskuteční v domluvené váze do 91 kg.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola se vrací do klece zápasem na turnaji Oktagon 45.

Článek

Hledání soupeře pro galavečer na ikonickém místě pod otevřeným nebem na pražské Štvanici nebylo jednoduché. Údajně z plánů sešlo hned v několika případech, načež nabídku poměřit se s jedním z nejlepších českých bojovníků přijal pouze o rok mladší rodák z argentinského Buenos Aires Lucas „La Cobra" Alsina. Jeden z hlavních zápasů turnaje Oktagon 45 tak zná kompletní složení, vše potvrdil spoluzakladatel organizace Ondřej Novotný.

Alsina za deset let na profesionální scéně zvládl patnáct duelů, během kterých uspěl hned v jedenácti případech. Vémola si jistě bude muset dát pozor na soupeřovy granáty hned v úvodním kole, ve kterém ukončil hned šest svých soupeřů. Alsina má dohromady na kontě sedm ukončení před limitem, což rozhodně budí dojem. Zapomenout se nesmí ani na jeho loňské premiérové vystoupení v organizaci Bellator, kde po dvou minutách odklepal Luku Trainerovi.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Vémola tak bude moci alespoň částečně zapomenout na květnový nezdar v odvetném duelu proti Patriku Kinclovi, proti kterému neúspěšně bojoval o pás střední divize, v jehož výsledku prohrál jednoznačně na body. Nyní se tedy soustředí na nový cíl, o jehož podobě ani on sám dlouhou dobu nevěděl, jaký vlastně bude..

Spekulovalo se totiž hned o několika jménech do klece, naposledy například o polském bijci Rafalu Haratykovi, který se s „Terminátorem" hecoval v přestřelce na sociálních sítích a vyzýval i samotnou organizaci Oktagon MMA. Z duelu nakonec sešlo, neboť 35letý bijec je stále smluvně vázán s organizací Ares FC. Dalším problémem byla dopingová kauza polského zápasníka, která nastala po nedávném titulovém duelu právě apod francouzskou značkou.

Rovněž padla varianta duelu proti polské legendě Michalu Materlovi. „Je pravda, že původní nápad a sen byl uzavřít Štvanici duelem, který by všechny vystřelil z cviček, a to duelem Vémoly proti Materlovi. Dohodli jsme se, ale problémem bylo, že Materla je zraněn víc, než je u něj obvyklé. S rukou, která byla zraněná, se nedala podstoupit ideální příprava. Sešlo z toho," přiznal v pořadu MMA Letem světem promotér Ondřej Novotný, který potvrdil, že organizace měla zájem i o služby Brazilce Klebera Silvy. Ani tady to nevyšlo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Volba tedy nakonec padla na jen o rok méně zkušeného Alsinu, hrdého Argentince, který nedávný triumf argentinské reprezentace na fotbalovém MS v Kataru oslavoval přímo v ulicích své milované země. „Trochu mě mrzí, že nedopadlo některé z velkých jmen. Ale tak to někdy je...tenhle soupeř je z těch jmenovaných nejjednodušší, ale pořád by to měl být relativně zajímavý soupeř, který by měl být krokem na cestě k obhajobě titulu," pokračoval Novotný.

Organizace Oktagon MMA má v tuto chvíli složení všech 22 zápasů, ke kterým postupně dojde v pátek 28. července a v sobotu 29. července. Vémola půjde do akce právě v sobotu, kdy bude vrcholem titulová bitva o pás šampiona pérové váhy mezi Belgičanem Losenem Keitou a Gruzíncem Matem Sanikidzem.

Reklama