Hlavní obsah

Už jen poslední krok. Bojovník Procházka je blízko návratu, vedou se závěrečná jednání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen krok. Nejúspěšnější český MMA bojovník Jiří Procházka je blízko návratu do klece. V těchto dnech se vedou závěrečná jednání o tom, kdy a kde k avizovanému comebacku třicetiletého bojovníka dojde. „Už brzy to oznámíme,“ informoval šéf slavné organizace UFC Dana White, jehož slova pro Sport.cz potvrzuje i Procházkův trenér a manažer Martin Karaivanov, který zároveň poodkrývá možné varianty nabízené pro duel proti současnému šampionovi polotěžké divize Jamahalu Hillovi.

Foto: Petr Horník, Právo

Bojovník UFC Jiří Procházka je blízko návratu do klece.

Článek

Na Procházkův návrat se ptal jeden z novinářů po uplynuvším turnaji UFC 290 v Las Vegas, kde se třiapadesátiletý šéf White nikterak nezdráhal potvrdit, že jeden z nejočekávanějších comebacků letošního roku je blízko oficiálnímu potvrzení.

„Můžu to potvrdit. Aktuálně čekáme na zprocesování titulového zápasu mezi Dricusem Du Plessisem proti Israelu Adesanyovi a zařazení našeho zápasu na nějaký číslovaný UFC turnaj,“ potvrdil Karaivanov, který už během červnového rozhovoru pro Sport.cz přiznal, že v úvahu připadají jen tři termíny – říjen, listopad a prosinec.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martin Karaivanov (@martinjetsaam)

Jedna z nabízených možností přesto v tuto chvíli převažuje. „S největší pravděpodobností to vypadá na 21. říjen UFC 294 v Abú Dhabí. Na listopadový číslovaný turnaj v New Yorku (12. listopadu) byl totiž oznámen titulový zápas mezi Jonem Jonesem a Stipem Miocicem. Také zde je teoretická šance jít jako co-main event,“ nevyloučil brněnský kouč a manažer ani listopadový termín. Prosinec to naopak téměř s jistotou nebude.

V tuto chvíli je tedy stěžejní, na který z turnajů bude chtít organizace UFC přiřadit bitvu o titul střední divize mezi čerstvým vyzyvatelem Dricusem Du Plessisem a šampionem Israelem Adesanyou. Prvně jmenovaný během posledního víkendu senzačně porazil dvojku divize Roberta Whittakera a více než jasně si řekl o titulovou šanci. „Vše závisí právě na tomhle zápasu. Už ale jsme krůček a blízko k finalizaci datumu a místa,“ přiznal Karaivanov.

Zahraniční média mezitím spekulují, že by obhajoba nigerijského krále divize do 84 kilogramů měla proběhnout na zářijovém turnaji UFC 293 v australském Sydney. Vše ale záleží na tom, zda se Du Plessis stihne v nejbližší době stoprocentně uzdravit ze zdravotních problémů způsobených právě v sobotním duelu proti Whittakerovi. Pokud by se to nepodařilo, tak by do hry mohl vstoupit říjen v Abú Dhabí.

Jedno je ale jisté, návrat nejúspěšnějšího českého bojovníka se blíží. Pro Procházku by se jednalo o vytoužený comeback do bojiště po více než roce. Naposledy zápasil v červnu loňského roku, kdy se mu v titulové bitvě povedlo zdolat brazilského veterána Glovera Teixeiru, čímž získal pás šampiona polotěžké váhy. Před prosincovou odvetou si ale český šampion vážně zranil rameno, se vším respektem uvolnil pás, který následně v lednové bitvě rovněž proti Teixeirovi vybojoval Američan Jamahal Hill, Procházkův budoucí soupeř.

„Hilla rozhodně nepodceňujeme. Je to nepříjemný typ soupeře, na kterého ale máme recept. S Jiřím jsme na něj hledali díry, na které zacílit. Podřizujeme tomu tréninky i mentální přípravu. Budeme připraveni,“ hlásí Karaivanov připravenost svého svěřence.

Reklama