Hlavní obsah

Vémola u výslechu na policii. Hrozí mu pořádný průšvih

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako by nestačila květnová porážka s Patrikem Kinclem. Známý bojovník Karlos Vémola řeší pořádný problém. Řádně se totiž pohnulo policejní obvinění sedmatřicetiletého tvrďáka z trestného činu neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy. Podle policie si pořídil nelegálně mládě bílého tygra bez povolení, za což usvědčeným pachatelům v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení. Server eXtra.cz nyní napsal, že se Vémola k trestnému činu doznal. Pro Blesk.cz pak bojovník uvedl, že to nebude s jeho průšvihem zase tak žhavé. „Jsem si jistý, že stíhání bude v nejbližší době zastaveno," napsal Vémola.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola

Článek

Vypadá to, že Karlos Vémola bojuje úspěšně i neúspěšně se soupeři v oktagonu a podobně to má v poslední době i se zákonem. Podle extra.cz totiž krátce po porážce s Kinclem musel k výslechu na policii, a dokonce v roli obviněného ve zmíněné kauze okolo shánění a vlastnictví tygřího mláděte, o níž Sport.cz informoval v polovině dubna letošního roku.

„V tuto chvíli mohu sdělit pouze to, že se případem zabýváme, ale v této fázi nemůžeme být bohužel konkrétnější. Informace sdělíme v okamžiku, kdy nám to okolnosti řízení dovolí," řekla tehdy serveru Novinky.cz mluvčí policie Vlasta Suchánková. Vyšetřování tedy potvrdila, ale detaily v dubnu neuvedla.

Nyní se zdá, že se věci okolo kauzy daly rázně do pohybu a extra.cz tvrdí, že se Vémola na policii rozhodl kápnout božskou. „Policajti na něj měli tak nabito, že mu nezbývalo, než 30. května naklusat na kriminálku a tam se přiznat. Uvedl, že i když původně jako hrdina házel vinu na kamaráda, opravdu on sám se vědomě dopustil de facto podvodu s falešnými papíry ve snaze legalizovat jedno zvíře. Přiznal i to, že to druhé předal dál," cituje eXtra.cz důvěryhodný zdroj blízký vyšetřování, jehož předchozí informace se zatím vždy potvrdily.

Proč má Vémola problém
Každý, kdo chce doma chovat chráněného živočicha, musí mít podle zákona výjimku. A to i v případě, že jde o jakoukoliv manipulaci se zvířetem, nebo i v případě, že jde o uhynulé zvíře. Pamatuje na to také mezinárodní úmluva o chráněných druzích CITES, která chrání na 5000 živočichů. Tygři jsou v nejpřísnější kategorii.

„K věci zahájení trestního stíhání pro neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami uvádím následující: s obsahem a popisem vydaného zahájení trestního stíhání souhlasím, k jednání se doznávám. Celé věci velice lituji," píše zmíněný server o Vémolově přiznání. Sám bojovník se ale pro extra.cz k případu nevyjádřil.

Ze soustředění v Polsku pak jen pro Blesk.cz uvedl následující. "Jsem si jistý, že stíhání bude v nejbližší době zastaveno." Jaká bude realita se ale teprve uvidí, k údajnému přiznání se ale ani pro zmíněný server nevyjádřil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.