Hlavní obsah

Vítězství s hořkou pachutí! Šampion neskrýval po zápase frustraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový šampion střední váhy. Tímto titulem se může pyšnit Patrik Kincl, který na turnaji OKTAGON 31 dokázal zdolat Samuela "Piráta" Krištofiče. „Aby to nebylo trapné, tak jsem ho v pátém kole nechal trochu čuchnout,“ rýpl si Kincl. Suverénní výkon a následné oslavy vítězství však měly hořkou pachuť. Český bijec si postěžoval na soupeřovo nesportovní chování, které podle jeho slov bylo pod úrovní titulového zápasu.

Patrik Kincl porazil Piráta a slaví titul! Pětikolová šikana na zemi ve stylu alá Karlos VémolaVideo: Sport.cz

 
Článek

Před zápasem se pětikolová bitva rozhodně nečekala. Řada expertů předpovídala rychlé ukončení, dál než do třetího kola ale souboj podle nich dojít neměl. „Měl jsem dva plány. Jeden, že ho ukončím před limitem, druhým byla pětikolová šikana. V pátém kole jsem ho nechal k tomu zápasu trochu čuchnout. Ve finále jsem s tím spokojený," neskrýval nejprve nadšení Kincl.

Duel se odehrával výhradně na zemi, kde se některé situace novému šampionovi nezdály. „Neustále tam bylo držení rukavice a klece. Dostal jsem ikskrát hlavičku. Vůbec poprvé, co jsem zažil, bylo to, že mě někdo chytil za zápasové trenky, spodní prádlo a suspenzor. Nechal jsem se trochu vytočit," přiznal dvaatřicetiletý rodák z Hradce Králové.

Vážení před titulovou válkou. Na oficiálním strkanice, na veřejném sklopená hlavaVideo: Sport.cz

Mezi oběma bojovníky to vřelo již několik týdnů před bitvou. Překvapivé proto bylo pozápasové podání rukou. „Pirát mi po zápase řekl, že je po válce. Já to ale takhle nemám. Když někdo vytahuje věci z minulosti, tak mi to vadí. Měl by si to trochu uspořádat. Nemám problém, když to spolu rozebereme. Třeba to hodíme za hlavu, třeba ale také ne," připustil Kincl.

S označením nového šampiona střední váhy se pochopitelně nabízí jméno soupeře pro první obhajobu. O soupeři má Kincl jasno. „Nevím, jestli je Karlos připravený jít do zápasu nebo jestli to, co říká, je pravda a případně se mu neobnoví zranění. Klidně jsem ale připravený počkat. V zápase jsem navíc ukázal, že duel mezi Pirátem a Vémolou nemá smysl. Byl by to přesně tenhle scénář," vysvětlil nový šampion střední váhy.

A jasno má také o náplni nadcházejících dní. „V plánu je dovolená, musím to rodině nějak vynahradit. V pondělí odlétáme, žena bude mít komfort, o všechno se postarám. Potom s Davidem Dvořákem odlétáme do Ameriky," přiblížil plány Kincl.

Reklama

Související témata: