Hlavní obsah

Vysněná bitva českých hvězd na spadnutí? Takovou nabídku ještě nedostali, zní z organizace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva mimořádní talenti proti sobě? Vypadá to tak. Žádaný střet dvou nadějných českých postojářů Václava Siváka a Tadeáše Růžičky je totiž zase o něco blíž realizaci. Organizace RFA, pod níž oba zápasí, nyní bojovníkům udělila závěrečnou finanční nabídku. Další kroky jsou tedy na aktérech potenciálního souboje. „Mají takovou nabídku, kterou za zápas ještě nedostali. Teď je to na nich,“ potvrzuje pro Sport.cz Boris Marhanský, spoluzakladatel organizace.

Foto: RFA

Václav Sivák (vlevo) v souboji s Christopherem Hoppem. Archivní foto.

Článek

O souboji mezi neporaženým Sivákem a Růžičkou se přitom spekuluje už delší dobu, podle mnohých je to jen otázka času, kdy bude oficiálně odklepnut. „Důležité bude, abychom si domluvili podmínky výhodné jak pro kluky, tak pro nás jako organizaci,“ řekl v listopadu pro Sport.cz Marhanský a narážel na finanční představy. Není tajemstvím, že si oba fighteři představují částku pohybující se kolem milionu korun.

„Přišel čas! Dejte mi Růžičku a miliony. Budete mít show, kterou jste zatím nezažili! Vzhledem k tomu, že by se PPV prodávalo mnohem víc než na vše, co tady na české zcéně doteď bylo, tak si myslím, že to není nic egoistického nebo přemrštěného. Každý týden mi někdo volá, že mi na to peníze sežene, tak na co se čeká? Bojí se Růžička nebo pořadatelé?“ volal po zápase Sivák na svých webových stránkách.

Jiný Tadeáš Růžička? Měl jsem temnější období, Clash mi změnil život vzhůru nohama, myslel jsem, že můžu všechno, říká zápasník.Video: Sport.cz

Marhanský potvrdil, že bojovníci obdrželi závěrečnou nabídku a do konce příštího týdne bude jasno o tom, zda k souboji dojde ještě letos. Pokud ano, bude tomu tak na zářijovém galavečeru v O2 universum. „S „Pínem“ (Petr Ondruš – pozn. red.) jsme se dohodli na naší finální nabídce a oni teď mají pár dnů na to, aby se k tomu vyjádřili. Od toho se budeme odrážet dál. Pokud to nepřijmou, tak k zápasu tenhle rok nedojde,“ přibližuje.

„Aktuálně to vypadá, že jedna strana je k tomu spíše nakloněná, ale druhá trochu spekuluje. Zatím ale nechci konkretizovat, o koho přesně jde,“ usmívá se slovenský majitel. „Obě strany musí udělat trochu kompromis. Nějakou sumu si představujeme my, nějakou si představují oni. Myslím si, že jsme blíž k jejich představám, ale musí trochu i oni ulevit ze svých nároků,“ uvádí Marhanský jeden z důvodů, proč k zápasu zatím nedošlo. Tím dalším jsou odlišné váhové kategorie, v nichž Růžička se Sivákem bojují.

Žádaná bitva by strhla pozornost. „Co se týká postoje, tak v Česku a Slovensku není nic lepšího. Oba navíc mají takovou nabídku, kterou za zápas ještě nedostali. Je to na nich, musí se do konce příštího týdne rozhodnout. Pokud by to nedopadlo, tak máme na náš turnaj v Praze přichystané i jiné taháky. Chceme si proto říct, zda to budeme tlačit na tento zápas, nebo na další,“ poodkrývá.

Kickboxer Václav Sivák nedal soupeři šanci a v Lucerně slavil titul WAKO, v novém roce zamíří do Ruska.Video: O2 TV Sport

Ohledně finanční nabídky, kterou organizace zápasníkům adresovala, konkrétní nebyl. Milion korun pro vítěze přesto visí ve vzduchu. „Jak se to vezme. Nechci specifikovat částku, ale jsou tu i nějaké bonusy za výhru. Teoreticky si vítěz na takové peníze přijít může,“ nevylučuje tuto možnost.

Definitivní rozhodnutí padne nadcházející neděli.

Reklama

Související témata: