Hlavní obsah

Vytoužený svět a sen o autech či vilách. Neporažený Čech nepolevuje, má novou výzvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drží neporazitelnost (25-0), na níž bude chtít už následující víkend navázat. Elitní český fighter Václav Sivák se již v sobotu 24. února poprvé představí pod taktovkou největší evropské MMA organizace polské KSW, což zároveň bere jako další velký krok směrem k zápasům ve světě. „Beru to jako příležitost se potkávat s lepšími a lepšími fightery,“ vysvětluje ostravský tvrďák kariérní změnu a ukazuje na sny mimo život bojovníka.

Foto: RFA

Ruslan Tokharov (vlevo) a Václav Sivák během zápasu na RFA 10. Archivní foto.

Článek

Sivák podepsal smlouvu s KSW před několika týdny, tehdy se jednalo o ránu z čistého nebe. Nebylo totiž tajemstvím, že kolem českého talentu krouží hromada jiných organizací včetně těch tuzemských. „Nabídka přišla zničehonic, patrně viděli mou hodnotu po fighterské stránce. KSW je jedna z největších evropských organizací, opravdu něco velkého. Beru to jako příležitost se potkávat s lepšími a lepšími fightery,“ těší Siváka.

K MMA zatím přejít nehodlá, znovu půjde o oblíbenou disciplínu. Tentokráte se představí v MMA rukavicích pod pravidly thajského boxu. „KSW se zaměřuje spíš na MMA, ale teď výjimečně kvůli mně udělali postojový zápas. Nebo nevím, mám pocit, že už tam nikdo jiný nemá postoj, jsem snad jediný,“ vysvětluje 24letý neporažený šampion, který si to v polských Hliwicích na turnaji s názvem KSW Epic rozdá s domácím bijcem Michalem Królikem.

Do akce půjde znovu po necelých dvou měsících. Sivák se totiž naposledy v ringu představil na konci loňského roku v pražské Lucerně, v dubnu navíc bude pokračovat svou pouť v organizaci RFA, kde vlastní pás šampiona K-1 do 66 kg. „Neřeším, na jak dlouho to mám v KSW. Teď mám zápas a uvidíme, co bude dál. Vše je v pořádku, to samé ruka,“ pochvaluje si Sivák optimální zdravotní stav nedávno zraněné horní končetiny.

„V RFA jsem spokojený, furt zápasím doma. Nabírám zkušenosti, protože jsem přeci jenom furt mladej, ale je pravda, že už je čas jít někam do ciziny. Myslím si, že bych i tak měl u RFA stále otevřené dveře,“ přemítá česká hvězda s bilancí 25 výher a nula porážek.

Sivák je dalším bojovníkem, který uchvátil české fanoušky. Teď se pro něj rýsuje ideální příležitost, jak se poměřit v KSW. Necháváme otevřené dveře i tomu, aby se přes KSW rozhodl přejít k MMA. Je to pouze na něm.
Šéf KSW Martin Lewandowski

Hodně se přitom spekuluje o souboji s neméně ostříleným Tadeášem Růžičkou, což by znamenalo zápas nejvyšších kvalit. Oba za souboj požadují velké výplaty. „Mě by samotného zajímalo, proč lidi stále chtějí náš zápas. Jasně, že ho chci, ale neměli by se neustále ptát, kdy s ním budu mít zápas, ale měli by sledovat a fandit naší cestě a výsledkům. Třeba to někdy dopadne a lidi se dočkají,“ vysvětluje.

Sivák se netají tím, že si z větší části vydělává právě díky zápasení. Chodí ale i nabídky na spolupráce přes sociální sítě, kde ho sleduje přes 100 tisíc fanoušků. „Už třeba v 17 18 mě sponzoroval Under Armour, ale není tu nic pořádného, vždy to vyhořelo. Když jsem měl Under Armour, přímo obchod v našem městě, tak potom zkrachoval. Teď je tam něco jiného,“ mrzí jej. „Líbila by se mi spolupráce třeba s Nike, ale je těžké se tam jako zápasník dostat. Mají spíš fotbalisty. Teď je mi to ale jedno, musím se ukázat,“ uvědomuje si.

Kickboxer Václav Sivák nedal soupeři šanci a v Lucerně slavil titul WAKO.Video: O2 TV Sport

V Česku patří mezi nejvyhlášenější bijce, o své kariéře přitom přemýšlel už dlouhé roky dozadu. „Už třeba ve dvanácti letech, ale člověk budoucnost vymýšlí pořád. Neustále chci to lepší a lepší, proto jsem se ještě nezabydlel a neudělal si třeba dítě. Tím lepším a lepším mám na mysli vily, auta a super rodinu. Každý tu potřebnou radost má jinou. Taky bych si nejradši představil bydlet třeba v Dagestánu a jen trénovat, ale žiju v Česku, kde mi tu radost dělají či by dělaly majetkové věci,“ usmívá se.

V procesu je také časosběrný dokument o Sivákově životě, který se natáčí už několik let. „Trochu se to stoplo, protože tam byl nějaký problém. Nevím, co přesně to bylo, ale jsem s nimi v kontaktu. Nevím, kdy se to bude vydávat, ale všechno mají natočené. Paradoxně netočíme nic z mého soukromí, což je škoda.“

Myšlenky se aktuálně upínají k sobotě, kdy Sivák půjde poprvé do akce v prestižní KSW.

Reklama

Související témata: