Hlavní obsah

Vzájemný respekt a odhodlání! Procházka má měsíc do nejtěžší zkoušky kariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně měsíc zbývá do titulového souboje polotěžké váhy UFC, ve kterém bude brazilský šampion Glover Teixeira čelit českému vyzyvateli Jiřímu Procházkovi. Rodák z Hostěradic tak čelí nejtěžší zkoušce kariéry, která v něm vzbuzuje velký respekt a odhodlání. „Vždycky jsem si představoval, že budu šampion, ale rozhodně jsem si nemyslel, že budu zápasit s Gloverem. Teď je to ale tady a jsem za to rád,“ vysvětluje Procházka.

Foto: UFC

Jiří Procházka se 6. června dočká titulového zápasu.

Článek

11. červen. Přesně v tento den se prestižní organizace UFC na turnaji UFC 275 dozví jméno staronového nebo nového šampiona polotěžké váhy. Titulový pás má ve své moci brazilský veterán Glover Teixeira, který bude čelit o třináct let mladšímu Jiřímu Procházkovi.

Zatímco Teixeira působí v UFC více než deset let a má za sebou řadu bitev, naopak Procházka do zápasnické Ligy mistrů nakoukl teprve před dvěma lety. „Všichni říkají, jestli to není pro Jiřího moc brzo, v UFC má za sebou dva zápasy. Ale když vidím ty kluky, jakým způsobem je porazil, tak si to jednoznačně zaslouží,“ řekl svůj názor Teixeira na tiskové konferenci.

Máme nabito, hlásí Jiří Procházka. Proč měsíc před soubojem s Teixeirou utíká z Česka?Video: Sport.cz

„Jiří je mladý, lidem se jeho styl líbí. Je to zápasník nové generace, je pro naši divizi velký přínos a rozhodně je to velká výzva. Má naprosto odlišný styl boje, v zápasech riskuje, ale to já dělám taky. Jsem šťastný, že budu moct obhajovat právě proti němu. Prvně mě ale bude muset porazit, svůj pás jsem připraven bránit,“ pokračoval rodák ze Sao Paula.

Respekt ke svému soupeři má také Procházka, který si je zároveň vědom, že v zápase musí být dominantní. „Jsem rád, že mým soupeřem je zrovna Glover. Jeho styl mi dal možnost se připravit mnohem lépe. Se vší úctou k němu musím předvést dominantní výkon na zemi, ne jako ostatní zápasníci, kteří se jen bránili. Takový není můj způsob boje, já neustále útočím, neustále se snažím být v dominantních pozicích,“ popisuje český bijec.

Ten své zemařské schopnosti vylepšoval i na kempu hvězdného Henryho Cejuda, což přineslo patřičný náboj do náročné přípravy. „Od posledního zápasu jsem musel některé věci změnit. Například jsem byl na kempu u Henryho Cejuda, kde jsem piloval zem a wrestling. Každý totiž říká, že zná moje silné i slabé stránky. I proto na nich neustále pracuji a učím se různé nebezpečné techniky,“ popsal průběh přípravy Procházka.

Jiří Procházka chystá zbraně na Teixeiru, odmítá mluvit o blescích a chce splatit své úspěchy.Video: Sport.cz

Titulový zápas se odehraje na turnaji UFC 275 v Singapuru, pro který se bude jednat o historicky první číslovaný turnaj. „Mně nezáleží, kde bojuji, jestli je to v Riu, Americe nebo Japonsku. Pro mě je důležité jen bojovat a vítězit,“ dodal bývalý šampion RIZINu.

Reklama

Související témata: