Hlavní obsah

Vzhůru do světa! Český hrobník si brousí pěsti. Připíše si největší úspěch kariéry?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden ze dvou českých zástupců v UFC David Dvořák zanedlouho odlétá do Columbusu, kde se bude připravovat na čtvrté vystoupení v prestižní bojové organizaci. Hrobník, jak se Dvořákovi přezdívá, ale čelí zatím nejtěžší kariérní zkoušce, kterou představuje osmička muší váhy Brazilec Matheus Nicolau. „Podstoupil jsem spoustu věcí a moc se těším, až je všechny ukážu,“ říká motivovaně Dvořák.

Výsledek zápasu už vím teď. Rozhodne, kdo to bude chtít víc, je přesvědčený David DvořákVideo: Sport.cz, David Dvořák

 
Článek

Rodák z Hradce Králové měl jít do akce již v prosinci loňského kalendářního roku, tehdy byl ale duel s Číňanem Su Mutaer-ťi zrušen. Pro Dvořáka se tak našel jiný soupeř, a sice osmička muší váhy Matheus Nicolau, se kterým se český zápasník utká 26. března na turnaji v Columbusu.

„Je to velice šikovný bojovník, je komplexní. Umí jak postoj, tak i zem. Pro mě je to obrovská výzva a moc se na to těším. Možná rozhodne to, kdo to bude chtít víc. Myslím si, že jsme na tom hodně podobně. Já ale výsledek vím už teď a pro něj si jdeme," nechal se slyšet Dvořák.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david)

Dvořák má v UFC za sebou tři zápasy, pokaždé se mu povedlo zvítězit. Nejprve na body zdolal Bruna Silvu, poté si po dalším výroku sudích poradil i s Jordanem Espinosou. Hladké vítězství pro změnu přišlo v zatím posledním duelu v UFC, Juancamilo Ronderos totiž již po něcelých dvou minutách odklepal škrcení.

Český bijec aktuálně drží desátou příčku muší váhy, výhra by ho tak mohla katapultovat na lukrativnější pozice. „Pokud ho porazím, o čemž jsem přesvědčený, tak to bude minimálně osmá pozice žebříčku. Potom už je to jenom co by kamenem dohodil do TOP 5 a pak i k titulu," pokračoval odhodlaně.

Souboj s Brazilcem Nicolauem se uskuteční před zraky několika tisíců diváků, což je pro českého bijce proti posledním zápasům velká změna. „Mělo by tam být něco kolem 20-25 tisíc diváků, moc se na to těším. V Columbusu mají navíc krásnou Zoo, bude to tam fajn," doplnil Dvořák.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.