Hlavní obsah

Z bijce otesánek. „Nový Conor“ znovu šokoval. Bláznivé, kroutí hlavou fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze zápasové formy rychle do těla normálního chlapíka brouzdajícího anglickým Liverpoolem, v němž „Nový Conor“ žije už devětadvacet let. Jeden z nejobávanějších zápasníků slavné UFC Paddy Pimblett znovu strhl pozornost rapidním nárůstem tělesné hmotnosti. Za necelé dva týdny přibral hned šestnáct kilogramů a pomalu a jistě atakuje předloňský rekord, v němž se vyjedl téměř na metrák živé váhy.

Foto: Profimedia.cz

Angličan Paddy Pimblett bezprostředně po vítězném boji proti Tonymu Fergusonovi.

Článek

Jednak umí zaujmout svými schopnostmi v kleci, v níž svedl již čtyřiadvacet duelů a v slavné UFC stále marně hledá přemožitele, má ale i svou druhou tvář - tu pohodářskou. Mnozí totiž nevěřícně kroutí hlavou nad jeho stravovacími návyky. Vždyť Angličan Pimblett je klidně schopný mít několik týdnů do zápasu desítky kilogramů nad stanovený limit, jeho jídelníček navíc začínal pořádně dráždit i slavného šéfa UFC Danu Whitea.

„Začíná to být velký problém. Chce se stát hvězdou světového kalibru, ale nebude to možné, pokud s námi nebude spolupracovat. Co když ho budeme chtít dát na turnaj, který se koná v horizontu jednoho či dvou měsíců? Tu váhu prostě nedá,“ přemítal v minulosti White. „Tento záhul není pro tělo vůbec nic příjemného, ani zdravého. Chápu, není to můj byznys, jedná se o jeho životní styl, jeho kariéru a jeho tělo.“

Pimblett si zkrátka umí dopřávat a cizí mu není ani zveřejňování snímků s nezdravými jídly v rukou. Sladké, slané, tučné nebo vysoce kalorické? To je jedno, strava jej dělá šťastným.

Není tomu tak dávno, co rodák z Liverpoolu mapoval nejlepší restaurace na Britských ostrovech a patrně ho zaujalo velké množství pokrmů, například i v Dublinu, kde sídlí podnik Conora McGregora, po němž je Pimblett přezdíván jako „Nový Conor“. „Pomalu útočím na hranici sta kilogramů,“ svěřil se značně nasycený. A byť zápasí v lehké váze, klidně si to tehdy mohl „štrejchnout“ i mezi těžkotonážníky.

Mnohem větší obdiv ale sklízí krátce před bojem. Z oteklého tlouštíka je rázem hubený bijec s vyrýsovanými svaly, který za posledních pět let marně hledá přemožitele. Naposledy si například vyšlápl na legendárního Tonyho Fergusona, umístění mezi nejlepší patnáctkou bojovníků ho ale stále míjí.

A právě po tomto boji, k němuž došlo 16. prosince, došlo k další razantní proměně. Pimblett po zápase evidentně polevil, necelé dva týdny po něm navážil 86,1 kg, což znamenalo nárůst tělesné hmotnosti o 16 kilogramů. U liverpoolského tvrďáka nic nečekaného, ba naopak. „Bláznivé, jak se z typického bojovníka UFC může stát typický fanoušek za méně než dva týdny,“ bavil se jeden z uživatelů na sociálních sítích.

V minulosti měl potíže s váhou i neporažený Dagestánec Khabib Nurmagomedov, který se v mimozápasovém období běžně pohyboval v rozmezí 85-86 kg, byť nastupoval do 70 kg. Pimblett má podobný „problém“, pro své choutky má vysvětlení. „Věřím, že trpím poruchou stravování, jsem závislý na jídle. Kdybych neměl tréninkovou rutinu, asi by se ze mě stal pořádný tlouštík. I přátelé se diví, kolik toho jsem schopný sežrat,“ práskl na sebe bývalý šampion Cage Warriors v pérové váze.

Není proto divu, že mezi elitou MMA je nazýván „The Fatty“ namísto „The Baddy“. „Všichni řeší, jak je Paddy tlustý. Mně se to líbí, užívám si být tlustý. Ano, raději budu tlustý a šťastný, než nervózní a nešťastný 24 hodin, 7 dní v týdnu. Nejsem člověk, co si drží postavu po celý rok. Jděte si užívat život, pokud vás nebaví,“ říká. Po zápase běžně spořádá tisíce kalorií. „Jen jsem se nafukoval a jedl 8000 kalorií denně.“

Reklama

Související témata:
Paddy Pimblett
Váha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články