Hlavní obsah

Z UFC do války. Od koho jste nás přišli vysvobodit? Je to šílenství, zoufá si zápasník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl před sebou druhé vystoupení v UFC, přesto hodil zápasení za hlavu a raději šel bojovat za osud rodné země. Řeč je o ukrajinském MMA zápasníkovi Liudvikovi Sholinianovi, který odstoupil z nadcházejícího turnaje v Londýně a místo bojových rukavic vyfasoval maskáče a zbraň.

Foto: UFC

UFC zápasník Liudvik Sholinian.

Článek

Odhodlání Ukrajinců při ruské vojenské invazi se v posledních týdnech stalo tématem číslo jedna, není přitom tajemstvím, že se do urputných bojů zapojují i osoby z řad sportovců. Již před několika dny vyfasovaly maskáče a zbraň například ukrajinské boxerské hvězdy Vitalij a Vladimir Kličkovi, Oleksandr Usyk nebo Vasilij Lomačenko. Nyní se do války rozhodl připojit i zápasník slavné UFC Liudvik Sholinian.

Ukrajinec arménského původu se přitom měl již 19. března zúčastnit UFC turnaje v Londýně. Zápasení ovšem hodil za hlavu, místo toho ve snaze pomoct ukrajinskému národu vyfasoval zbraň a pustil se do válečných bojů. „Jsem bojovník UFC a dnes, více než kdykoliv jindy, jsem hrdý na to, že zápasím pod arménskou a ukrajinskou vlajkou!" napsal Sholinian na svém Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Liudvik Sholinian (@palmeyros)

Dvaatřicetiletý zápasník, jenž celý život žil v Kyjevě, si je vědom vážnosti situace. „Na Ukrajině žijí lidé různých politických názorů, mluví různými jazyky, hádají se, a přesto našli způsob, jak být přátelé. Nyní jsou všechny pohledy a názory stejné pro všechny. Když přijdou do domu s raketami, nemůže být jiný názor! Politika nikoho nezajímá. Nikdo sem Rusy nepozval a už vůbec ne se zbraněmi!" pokračoval naštvaně.

„Povězte nám něco o osvobozování Charkova od nacistů! Město, které je nepřetržitě bombardováno. Město, kde vždy všichni mluvili rusky. Nebo třeba Oděsa, Cherson, Melitopol a další. Všichni tam mluví pouze rusky. Od koho jste nás přišli osvobodit? To je šílenství. Rus, který někdy navštívil tahle města, bude rozumět, o čem mluvím! Jenom zapojte logiku!" vyzval Ukrajinec.

„Každý, kdo tomu říká „speciální vojenská operace", je prostě zbabělec! Nemáte ani dostatek odvahy být zticha! Hodně lidí rádo používá frázi, že „Síla je v pravdě", tak tady máte pravdu," dodal rodák z Kyjeva.

Reklama

Související témata: