Hlavní obsah

Za titulem! Procházka míří za životní výzvou. Vrátí se domů jako šampion?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední povinnosti a poté rozloučení s Českou republikou. Nejúspěšnější český MMA zápasník Jiří Procházka v pondělí odpoledne odletěl směr Thajsko, kde bude pokračovat finalizace přípravy na titulový duel proti Gloveru Teixeirovi. Souboj se uskuteční 11. června na UFC 275 v Singapuru, kam se česká výprava i za přítomnosti trenérů vydá začátkem příštího měsíce. „Cítím se skvěle, ještě mám nějaké věci, které si chci projet, vše je ale připravené," líčí Procházka.

Jiří Procházka letí s předstihem k zápasu s Teixeirou. V mysli už jsem umřel, jdu jenom konat!Video: Sport.cz

 
Článek

Cestovní horečka se v den odletu nekonala. Český zápasník vstal brzo ráno a dostavil se na poslední trénink v domovském Jetsaam Gymu. „Trenéři mi radili, že bychom dnes už neměli dávat trénink, ale je pondělí ráno, před letem by bylo dobré si zatrénovat," vysvětlil Procházka, který zažil hektické ráno. Stihl si například zabalit věci, rozloučit se lidmi, podstoupit antidopingovou kontrolu nebo také doladit bojový účes.

„Zadal jsem si, že v tomhle chci být konstantní. Od druhého zápasu se snažím mít vlasy jako bojový nástroj, bojový účes byl vždy plánován na zápas. Bude to symbolizovat, že jsem furt ve válečném stavu," popsal rodák z Hostěradic, který si s sebou do kufru nezapomněl mimo jiné vzít i špetku motivace.

Máme nabito, hlásí Jiří Procházka. Proč měsíc před soubojem s Teixeirou utíká z Česka?Video: Sport.cz

„Beru si také knížky, furt ty stejné. Věci, ze kterých vycházím a provází mě celou kariérou. Nemusím je ani číst. Stačí, když si je vyložím a cítím z nich správnou atmosféru a správného ducha," pokračoval.

Procházka tak dává České republice sbohem necelý měsíc před titulovým soubojem. První zahraniční zastávku představuje thajský Phuket, kde se bude konat třítýdenní kemp. 6. června přijde na řadu přesun do Singapuru, místa dění galavečera UFC 275, jehož vrcholem bude titulová bitva polotěžké váhy UFC proti šampionovi Gloveru Teixeirovi.

„Přichází poslední fáze, kde se bude šponovat fyzická kondice. To bude teprve ta nejtěžší fáze," je si vědom devětadvacetiletý bijec, kterého již tradičně bude doprovázet trenérská dvojice ve složení Martin Karaivanov a Jaroslav Hovězák.

"V Thajsku nás čeká aklimatizace, tréninky i podmínky máme domluvené. Budeme dolaďovat hlavu, rychlost, najeté věci, techniky nebo reakce. Navážeme na to, co jsme jeli tady," přiblížil plány i trenér Karaivanov. "Chceme klid, nechceme to podcenit. Hned po příletu hned navážeme na tréninky. Máme to rozepsané den po dni, celkem pětadvacet tréninků," doplnil ho trenérský parťák Hovězák.

Reklama

Související témata: