Hlavní obsah

Za vítězstvím! Český UFC šampion Procházka se rozloučil a míří za životní misí

Mise pokračuje. Šampion polotěžké váhy organizace UFC Jiří Procházka dal Česku sbohem a necelý měsíc před titulovou bitvou vyrazil vstříc premiérové obhajobě. K té dojde 10. prosince na turnaji UFC 282 v Las Vegas a půjde o odvetu s veteránem Gloverem Teixeirou. „Neberu to tak, že jdu něco napravovat, ale jdu obhajovat a obhájím to,“ má jasno třicetiletý bojovník, který bude během čtvrtečního dne plnit mediální povinnosti v New Yorku, kde se po dlouhé době potká právě i s brazilským rivalem.

Je to osobní! Jiří Procházka odletěl za obhajobou titulu v UFC. S měsíčním předstihemVideo: Sport.cz

 
Článek

Odhodlanost z něj jen a jen sršela, stejně tak touha potvrdit, že mu královský trůn polotěžké divize UFC po právu náleží. Český šampion Jiří Procházka i vzhledem k důležitosti titulového boje s Teixeirou odletěl do zámoří již necelý měsíc před avizovaným duelem. Před konečnou zastávkou v Las Vegas ale přijdou povinnosti v nejlidnatějším státu USA.

„Ve čtvrtek mě v New Yorku čekají s Gloverem Teixeirou mediální povinnosti a bude to navazovat na sobotní turnaj UFC 281. Otočím se na média, na galavečer zůstávat nebudu, protože hned poletíme do Las Vegas, kde budeme poslední tři týdny dokončovat přípravu. Pak fight week a jdeme na to," přiblížil Procházka plány pro nadcházející období.

Pro rodáka z Hostěradic se nebude jednat o první návštěvu města hazardu. „Vegas mám spojené s dobrými vzpomínkami, vítězstvím, a teď to nebude jinak," přiblížil český šampion, který odletěl společně s trenérem Jaroslavem Hovězákem. Českou výpravu zhruba za čtrnáct dnů doplní i trenér Martin Karaivanov.

Ještě před několika týdny přitom nebylo zdaleka jasno, zda obhajoba titulu proběhne ještě letos. „Trochu mě tížila data, abych se dokázal pořádně připravit. Nechtěli jsme, aby to bylo moc brzo nebo nevýhodná pozice. I proto jsme jim odřekli lednovou Brazílii, obhajovat na půdě soupeře mi přijde vůči mně nedůstojné," konstatoval Procházka.

Příprava tak potrvá necelé dva měsíce, což čerstvě třicetiletému bojovníkovi vyhovuje. „Dva měsíce jsou úplně nádherný čas, za který se toho dá stihnout opravdu hodně, když člověk ví, jak nakládat se svým tělem. Tenhle čas mi absolutně stačí," vysvětlil s tím, že si v předchozích měsících "užil" i hodně častých návštěv dopingových komisařů. „Byla to asi jedna z největších zkoušek," přiznal.

Připravenost hlasí i nedávno zraněná ruka, se kterou český samuraj laboroval po červnové titulové bitvě, a dokonce musel na operaci. „Po operaci jsem s ní nemohl tři měsíce bouchnout, mohl jsem jenom posilovat a připravovat se kondičně. Teď jsem jí poslední měsíc zajížděl s údery, aby byla pevná a vydržela vše. Myslím si, že jsem jí otestoval dobře a je načase to ukázat," sršel odhodláním šampion.

Procházka podruhé v letošním roce narazí na bývalého šampiona Glovera Teixeiru, obhajobu staví do osobní roviny. „Větší meta byla pro mě získání titulu, obhájení je pro mě spíš osobní rovina – dostát svého slova sám před sebou a toho, co jsem si zadal už prvně a čeho jsem se v prvním zápase nedržel. Neberu to tak, že jdu něco napravovat, ale jdu obhajovat a obhájím to," dodal dobře naladěný bojovník slavné organizace.

Reklama