Hlavní obsah

Další skvělá zpráva! Šampion Procházka obstará vrchol nabitého turnaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední otazník je zodpovězen. Český šampion UFC Jiří Procházka, který 10. prosince svede odvetný duel s Brazilcem Gloverem Teixeirou, bude při své premiérové obhajobě bojovat v hlavním zápase galavečera UFC 282. Rodák z Hostěradic tak podruhé za sebou obstará finální tečku číslovaného turnaje.

Foto: UFC

Jiří Procházka v červnu vybojoval titul polotěžké váhy organizace UFC.

Článek

Před necelými dvěma týdny byla oficiálně stvrzena odveta a zároveň první obhajoba trůnu polotěžké divize pro šampiona Jiřího Procházku. Český bojovník se podruhé během půl roku střetne s Brazilcem Gloverem Teixeirou, zároveň je minulostí také poslední otazník, který se nad duelem, jenž se uskuteční 10. prosinci na turnaji UFC 282, vznášel.

Dlouhé týdny se spekulovalo, zda obhajoba českého šampiona bude vedena jako hlavní zápas natřískaného turnaje v Las Vegas. Ve hře totiž byl návrat legendárního zápasníka Jona Jonese a UFC si zahrávala s možností, že by Američana nasadila právě jako main event. Naopak pro Procházku by to zřejmě znamenalo, že by nastupoval v hlavním předzápase.

„To se ještě neví, nemáme informace, jestli to tak stoprocentně bude. Je tu ale víc faktorů, které zápas mohou ovlivnit. Pro nás je ale stěžejní, že budeme main nebo co-main event ve Vegas 10. prosinec," informoval trenér a manažer Martin Karaivanov krátce po oznámení odvetného duelu.

S odstupem několika dnů se ale situace vyjasnila a tým kolem českého samuraje se dočkal dalších dobrých zpráv. „Ano, měl by být jako hlavní zápas," potvrdil pro Sport.cz Karaivanov. O zprávě navíc informovaly i další zahraniční stránky.

Návrat pětatřicetiletého Jonese by se podle posledních informací měl odehrát až v příštím roce. Není totiž pravděpodobné, že se dlouho očekávaný comeback stihne domluvit ještě pro poslední číslovaný turnaj tohoto roku, přesto se Jones podle svých slov na 10. prosinec připravuje. Zájem o vzájemný střet údajně má krajan Stipe Miocic, turnaj UFC 282 se ale blíží nezadržitelnou rychlostí a na jednání nezbývá moc času.

Reklama

Související témata: