Hlavní obsah

Zdemolované tváře! Česká odvaha se proměnila v krvavou válku, odstrašující kop přinesl diskvalifikaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá frankfurtská epizoda organizace Oktagon MMA je u konce. Dvanáct bitev a ve většině to byly pořádné nervy. České obecenstvo nejvíce obracelo pohled na Miloše Petráška, jehož síla vůle a krvavá tvář nakonec nestačila na německého Terminátora Stephana Pütze. Třetí prohru v řadě zaznamenal Václav Mikulášek, po diskvalifikaci soupeře pro změnu slavil Jakub Bahník, klíčovou výhru počítá také Samuel Krištofič. Další radost německého publika doručil v hlavním zápase Christian Eckerlin, který tak navázal na precizní výkon těžkotonážního kolegy Hatefa Moeila.

Pořádně krvavá bitva. Petráškova životní forma na Terminátora Pütze nestačilaVideo: Oktagon TV

 
Článek
Fotogalerie

S nejtěžší kariérní zkouškou si nedokázal poradit Miloš Petrášek, který vyzval k boji německou legendou Stephana Pütze. A sousto to bylo pořádně velké. Českému bijci se sice v úvodu dařilo soupeře okopávat, jenomže německý Terminátor vsázel na to, co mu jde nejlépe a neustále se vrhal pod nohy. První kolo sice nenabídlo žádné přestřelky, ale výsledek? Dva krvavé obličeje. Především Petrášek měl u obočí nepříjemný cut.

Terminátor v náporu nepolevoval, neustálou snahou zatlačoval českého bojovníka k pletivu, kde navíc nacházel místečka k dalším nekompromisním ranám. Zdemolovaný Petrášek, který přes gejzír krve sotva viděl, doslova přežíval druhé kolo a silou vůle si nakonec připsal alespoň čestný úspěch a povedlo se mu dokráčet až do posledního kola, ve kterém byl obrázek boje totožný. Také německý bijec, který uspěl na body, si ovšem ze zápasu odnesl viditelně pochroumanou tvář, která se naplno zmaluje v nadcházejících hodinách. Německý veterán navíc po zápase požádal přítelkyni o ruku.

Romantika v kleci. Stephan Pütz po zápase s Petráškem požádal přitelkyni o rukuVideo: Oktagon TV

Pořádně krušné okamžiky prožil krátce po startu zápasu Václav Mikulášek. Německý bijec Hojat Khajevand si s ním pohrával na zemi, kde hned několikrát hrozil škrcením. Ostravský rodák potřeboval něco změnit, jenomže v postoji vždycky vydržel jen krátce, a navíc se mu nepovedlo odrážet soupeřovy útoky. Po dalším takedownu navíc znovu zajely ruce pod Mikuláškovu bradu a přišlo finální škrcení. Nepomohlo ani marné reklamování vpichu prstů do oka.

Oktagon 36výsledky
Christian Eckerlin - Denilson de OliveiraVítěz: Eckerlin (4. kolo - submise)
Hatef Moeil - Jeremy KimballVítěz: Moeil (2. kolo - TKO)
Stephan Pütz - Miloš PetrášekVítěz: Pütz (body - jednomyslně)
Leandro Silva - Bojan VeličkovičVítěz: Silva (body - split)
Zdeněk Polívka - Samuel KrištofičVítěz: Krištofič (body - jednomyslně)
Máté Kertész - Christian JungwirthVítěz: Kertész (body - jednomyslně)
John Hathaway - André SantosVítěz: Hathaway (body - jednomyslně)
Alexander Poppeck - Nermin HajdarpašičVítěz: Poppeck (1. kolo - TKO)
Václav Mikulášek - Hojat KhajevandVítěz: Khajevand (2. kolo - submise)
Marek Bartl - Ebrahim HosseinpourVítěz: Hosseinpour (body - jednomyslně)
Katharina Dalisdová - Mallory MartinováVítězka: Dalisdová (body - jednomyslně)
Jakub Bahník - Jamie CorderoVítěz: Bahník (diskvalifikace)

Hodně nešťastně skončil parádní duel mezi Jakubem Bahníkem a Jamiem Corderem. Famózní přestřelka v prvním kole zvedala diváky ze sedadel, prošlo skutečně nespočet čistých ran a mnozí jen nevěřícně koukali, co oba bojovníci vydrží. Atraktivní zápas ale svým zkratem ukončil právě Němec, který trefil klečícího soupeře nártem do nosu. Ilegální kop se na Bahníkovi podepsal, z nosu vytryskla krev a český bojovník vyhrál na diskvalifikaci.

Zajímavé bylo česko-slovenské měření sil mezi Zdeňkem Polívkou a Samuelem Krištofičem. V duelu, ve kterém se dost možná rozhodlo o dalším titulovém vyzyvateli střední váhy, se investovalo hodně sil. Bojovníci se totiž nejčastěji přetlačovali u pletiva a v klinčích, kde si snažili najít skulinku k něčemu překvapivějšímu a diváci se tak museli spokojit s minimem přestřelek ve středu klece. Taktikou svázaná bitva se rozhodovala v maličkostech, a jelikož se v podobném duchu nesla i poslední pětiminutovka, která se znovu většinu času odehrála u pletiva, museli o osudu zápasu rozhodovat až bodoví sudí. Ti neměli o vítězi pochyb, skalp jednomyslně urval Krištofič.

Bahník inkasoval nepovolený kop do obličeje. Po Corderově faulu byl vyhlášen vítězemVideo: Oktagon TV

Důležitou bitvu o možnost znovu zabojovat o pás sváděli Leandro Silva a Bojan Veličkovič. Tedy bojovníci, které šampion veltrové váhy David Kozma dokázal porazit. A bylo vidět, že jde skutečně o hodně. Žádná dramatická akce k vidění nebyla, spíše se střídaly jednotlivé údery a až do úvodu druhého kola nemohlo být o zásadním momentu ani řeč. Jako první si přesto na zemi ustlal Veličkovič, který ze situace skvěle vybruslil a znovu srovnal otěže zápasu.

Vyrovnaná desetiminutovka, precizní výkon z obou stran, a patrně se rozhodovalo až v posledním kole. V něm se předváděly také zemařské kvality, kde se dařilo především brazilskému bojovníkovi. Ten najetým wrestlingem překvapoval, přesto nejednou udělal chybu, a div na to nezaplatil. Znovu rozhodovaly detaily a bylo to skutečně hodně těsné. Štěstí se však usmálo na Silvu, jenž vyhrál poměrem 2:1 (29:28, 28:29, 30:27) na body.

Další kontroverze. Václav Mikulášek si stěžoval na prsty v oku. Vítězem se stal německý soupeřVideo: Oktagon TV

K vidění byl i jediný duel těžkých vah. Precizní výkon zaznamenal Němec Hatef Moeil, který doslova přejel Jeremyho Kimballa. Prvně jmenovanému se sice dlouhou dobu nedařilo soupeře strhnout k zemi, během dlouhých pasáží investoval pořádnou dávku energie, nakonec se mu vyčkávaná v pokleku u soupeře přeci jenom povedla proměnit ve strh k zemi a začal se psát začátek konce. Kimball se po tvrdých úderech zabalil do krytu a potřísněný krví nakonec počkal na zásah sudího.

Hlavní zápas večera zároveň představoval odvetu za první anulovaný duel (Brazilec podal protest u komise rozhodčích kvůli spornému kopu do slabin) mezi Christianem Eckerlinem a Denilsonem de Oliveirou. Pořádnou diváckou podporu v zádech měl právě bývalý fotbalista Eckerlin, jenž jako favorit tahal za delší konec provazu a postupnými výpady zanechával stopy na soupeřově těle. Němec byl v postoji mnohem přesnější, rivala k ničemu nepouštěl a sám nebyl daleko od ukončení. To se mu nakonec povedlo ve čtvrtém kole, kdy se jako klíště přisál soupeři na záda a po pár desítkách vteřin škrcení bylo odklepáno.

Téměř čtvrt tuny v akci. Souboj těžkotonážníků vyhrál Hatef Moeil. Kimballa zdemoloval na zemiVideo: Oktagon TV

Nejrychlejší ukončení večera si připsal třicetiletý Alexander Poppeck, který slavil již po necelých dvou minutách. Po osmi letech se úspěšně do klece vrátil i bývalý bojovník UFC John Hathaway. Mimořádně cenný úspěch bere i Maďar Máté Kertész, jenž ve vyrovnané bitvě zdolal rozjetého Christiana Jungwirtha.

Reklama