Hlavní obsah

Životní příležitost je fuč. Slovenský šampion musel na operaci. Kdo ho nahradí?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Přišel o životní šanci. Ivan Buchinger se nakonec na turnaji OKTAGON 29 v Brně nepředstaví, třetí opasek ve třech různých váhách tak nezíská. Slovenský šampion se totiž během tréninku zranil a jeho titulový zápas s Davidem Kozmou tak doznal změny. Buchingerovo místo rázem zaujal velezkušený Bojan Veličković, který si bude chtít dojít pro třetí výhru na česko-slovenské scéně.

Foto: OKTAGON MMA

Dvojnásobný šampion OKTAGONU Ivan Buchinger se na turnaji OKTAGON 29 nepředstaví.

Článek

Měl to být jeden z nejsledovanějších zápasů, navíc se jednalo o hlavní zápas OKTAGONu 29. Legendární Buchinger navíc usiloval o něco, co se nikdy předtím nikomu nepovedlo. Mohl totiž získat třetí titul ve třech různých váhách. Navíc během jediného roku. Intenzivní tréninky ovšem občas přinesou i nepříjemné zprávy a jinak tomu nebylo ani nyní. O zranění slovenského šampiona jako první informovala organizace OKTAGON MMA.

„Ivan Buchinger je bohužel zraněný a titulové bitvy na #OKTAGON29 se nezúčastní. Více informací a jméno náhradního soupeře pro Kozmu oznámíme ve vysílání MMA Letem Světem na YouTube Fight Club News," informovala organizace OKTAGON MMA na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

A odhalení náhradního soupeře na sebe nenechalo dlouho čekat. Stal se jím veterán UFC Bojan Veličković, který doposud na česko-slovenské půdě uspěl ve dvou případech a ve vzduchu tak visela titulová šance. A ta nyní přišla. Veličković byl ve správný čas na správném místě a zajisté se pokusí sesadit Kozmu z šampionského trůnu.

„Je to jméno, které asi mnozí z vás chtějí vidět v titulovém souboji. Dává vám to smysl. Je to muž, který vyhrál čtyřikrát v řadě. Je to muž, který je veteránem UFC. Je v TOP 5 OKTAGONu. A je to muž, který se jmenuje Bojan Veličković," informoval promotér Novotný ve vysílání.

O pár hodin později se k celé situaci vyjádřil také Buchinger, který kvůli zranění musel na operaci, kterou má již za sebou. Navíc dost možná nadobro přišel o možnost zápasit o třetí titul.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Někdy stačí jen vteřina...a přepíše všechny plány a přípravy. Byla to nešťastná náhoda na tréninku, která skončila nepříjemným zraněním. Těšil jsem se na zápas, dal jsem do toho všechno, a tak strašně jsem si věřil, že to dokážu. Možná právě kvůli tomu se mi to vymstilo, nevím. Zítra mě čeká operace a doufám, že stejně jako doteď, tak i teď rychle zregeneruji. Čeká mě dlouhá cesta, ale já se nevzdám," neskrýval zklamání Buchinger.

„Ano, byl jsem tak blízko, ale já věřím, že to okno ještě otevřu a přepíšu historii. S čistým svědomím pak můžu ukončit tu svojí. Vím, že je to jen jedna z překážek, kterou nám život přináší do cesty," pokračoval slovenský šampion, který v současné době drží dva pásy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ivan "Buki" Buchinger (@ivanbuchinger)

A o jaké zranění se vlastně jednalo? Buchinger během středy podstoupil operaci, jednalo se o atroskopii kolena a zlomeninu v holenní kosti.

"Hlásím, že jsem v pořádku po operaci. Byla to atroskopie kolena, bylo potřeba dát něco do pořádku. Ještě mám zlomeninu v píšťalové kosti. Teď následuje uzdravování se," informoval Slovák na Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ivan "Buki" Buchinger (@ivanbuchinger)

Do akce se tak rázem dostane dvaatřicetiletý Bojan Veličković, který v minulosti zápasil i v slavné UFC. Srbský zápasník má zatím na česko-slovenské scéně dvě výhry, během kterých dohromady v kleci strávil necelých osm minut. Nahlas se tak mluvilo o případné titulové šanci, která nyní přišla. Kozmovi se doposud povedlo pás veltrové váhy třikrát obhájit, nyní ho čeká čtvrtá obhajoba. Bude znovu úspěšná?

Reklama

Související témata: