Hlavní obsah

Zpět na místo činu! Z parkourové haly vyroste dějiště pro MMA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu po necelém půl roce se největší česko-slovenská bojová organizace OKTAGON MMA vrací na Slovensko. Podruhé v její historii to bude do Šamorína, kde se na turnaji s názvem Prime 5 představí výhradně zahraniční zápasníci. Proces přestavby na halu pro MMA přitom přináší velmi náročný proces.

Foto: OKTAGON MMA

Organizace OKTAGON MMA se po dvou letech vrací zpět do Šamorína. Ilustrační foto.

Článek

Poprvé se organizace OKTAGON MMA podívala do Šamorína před necelými dvěma lety, tehdy byla na programu titulová bitva v lehké váze mezi Miroslavem Štrbákem a Mateuszem Legierskim. Třináctitisícové město nedaleko Bratislavy se nyní dočká dalšího turnaje s názvem OKTAGON Prime 5.

Obrovský resort, jehož součástí je i parkourová hala, se na jeden večer zahalí do bojového prostředí, což je pochopitelně finančně hodně náročné. Během procesu přestavby je třeba dbát na několik bezpečnostních pravidel, musí se navíc postavit kompletně nový interiér. Právě o tom řekl pár slov promotér organizace OKTAGON MMA Pavol Neruda.

Čím je pro vás Šamorín speciální? Proč jste si ho tehdy vybrali a co pro vás znamená?

Jde o supermoderní sportovní areál, který nemá ve střední Evropě obdoby. Máme ta náš OKTAGON gym a v tak krásném prostředí můžeme dělat i naše eventy, ať už šlo o natáčení pátého ročníku OKTAGON Výzvy, nebo o letní akci pro fanoušky OKTAGON Day. Zároveň se Šamorín nachází jen pár kilometrů od Bratislavy, takže to slovenští fanoušci z hlavního věta mají blízko.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Jak náročné je přestavět parkourovou halu na halu pro MMA?

Je to velmi náročný proces. Musíme postavit podlahu, tribunu, sedačky, kompletní osvětlení, takže vlastně interiér děláme kompletně. Je třeba dbát na speciální bezpečnostní pravidla a spolu s vytápěním haly se jedná o finančně náročnější turnaj. Jsme si ale jistí, že to fanoušci znovu ocení, tak jako před dvěma lety.

Jak se těšíte zpět před slovenské publikum?

Těším se maximálně. Jako Slovákovi je mi líto, že nejsme s turnaji na Slovensku častěji, ale místní haly prostě nejsou tak kvalitní. V Česku má každé větší město arénu vyhovující našim požadavkům, ale tady tomu tak není. Hala je v Bratislavě, pak v Košicích, a to je všechno. Na slovenské publikum se těším a jsem si jistý, že si to náležitě užijí.

Jaký turnaj jim nabídnete, co jsou největší lákadla?

Nejvíc se těším na zápas Františka Fodora s Karolem Ryšavým. Mají podobné styly, podávají skvělé výkony a jsou nesmírně houževnatí. Je to zároveň souboj dvou největších slovenských gymů SFG a OFA, takže takové derby, navíc před slovenským publikem. A jako další zápas bych rozhodně vypíchnul duel David Moon versus Mate Sanikidze. Dva totální střelci. To může být úplně klidně zápas večera.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.