Hlavní obsah

Nečekaná změna. Legendární Tyson svede s Paulem profesionální souboj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká, a především nečekaná změna. Vysoce očekávaný boxerský souboj mezi legendárním Mikem Tysonem a kontroverzním influencerem Jakem Paulem, k němuž dojde 20. července na fotbalovém stadionu v Arlingtonu, nakonec byl schválen jako profesionální zápas, který se zapíše do boxerských statistik obou aktérů. Zápas v těžké váze proběhne v osmi dvouminutových kolech za použití 14uncových rukavic.

Foto: Profimedia.cz

Legendární Mike Tyson se v 58 letech vrátí zpět do ringu.

Článek

Zahraniční sportovní média přitom už několik týdnů informovala, že duel mezi 57letým Tysonem a o třicet let mladším Paulem bude veden jako exhibice. Náhlá změna a přehodnocení na profesionální střet je proto velkým překvapením. „Mike Tyson a Jake Paul podepsali smlouvu, že budou proti sobě bojovat s touhou uspořádat zápas jako profesionální, v němž dojde k jasnému výsledku,“ uvedl spoluzakladatel Most Valuable Promotions Nakisa Bidarian pro ESPN.

„V uplynulých šesti týdnech MVP pracovala se svými partnery na splnění požadavků texaského ministerstva pro licence a předpisy (TDLR), aby byl zápas Paul vs. Tyson podle profesionálních pravidel, a jsme vděční, že jsme se dostali až do tohoto bodu,“ stojí dále v prohlášení.

Ve stručnosti se ohledně novinky na sociálních sítích vyjádřil také legendární boxer a někdejší mistr světa Tyson, kterému v době duelu bude úctyhodných 58 let. „Nedělal jsem si legraci o tom, že to bude skutečný zápas,“ okomentoval žhavou změnu s tím, že fanoušky nechal hlasovat o tom, kdo v generačním souboji zvítězí.

Tyson se tak do profesionálního duelu postaví poprvé od roku 2005, kdy ve Washingtonu svedl souboj s Irem Kevinem McBridem, kterému podlehl v sedmém kole na technický knokaut. Dalším soupeřem nyní bude o třicet let mladší Jake Paul, který pro Tysona představuje v pořadí již 57. rivala profesionální kariéry.

„Železný Mike“, jak je Tysonovi přezdíváno, dokonce tvrdí, že před svým návratem mezi šestnáct provazů, kde se naposledy ukázal v exhibičním souboji v roce 2020, zcela zanevřel na sexuální život a užívání konopí. „Teď žiju svůj život disciplinovaně a pravděpodobně jsem za posledních šest týdnů neměl žádný sex. Je to jen o disciplíně. Člověk to dělá, i když to nenávidí,“ líčí ostřílený boxer, jenž hodlá abstinovat až do termínu zápasu, kterým je 20. červenec. „Nesnáším, když nemohu spát se svou ženou, ale dělám to proto, protože chci.“

Před bitvou s hvězdným influencerem a stále nováčkem v boxerském světě se vznáší mnoho otazníků. Mnozí si například kladou otázku, v jaké formě se legendární matador předvede. „Myslím si, že mě podceňuje. Opravdu si to myslím. Já jsem rychlejší, on je zase mnohem silnější. Je zkušený a chytrý. Bude to velmi zajímavý zápas,“ kýve hlavou 27letý Paul, který během čtyřleté boxerské kariéry prohrál jediný z deseti duelů. „Věřím, že mám rychlejší nohy i ruce. Budu pracovat z různých úhlů.“

I tak se dá očekávat, že vystoupení jednoho z nejlepších boxerů všech dob si nenechá takřka nikdo ujít. Očekávanou řežbu bude živě vysílat i populární platforma Netflix, pro niž se bude zajisté jednat o jeden z nejvýdělečnějších přenosů.

Související témata: