Hlavní obsah

Nečekaný návrat legend do ringu zažila Praha. Tento fight se už nikdy nebude opakovat!

Praha

Byl to smutný pohled. České boxerské legendy v ringu a nikde žádní fanoušci, přesto Ladislav Kutil a Luboš Šuda nastoupili do exhibičního zápasu na Galavečeru profesionálního boxu a K1 v Lucerně. Důvod byl jediný. Před šesti týdny vyhořel Kutil gym a část vybraných financí z placeného přenosu půjde na podporu této boxerské tělocvičny. Tihle dva se potkali v ringu potřetí.

Legendy se vrátily do ringu. Ladislav Kutil vs. Luboš ŠudaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Tenkrát to bylo hodně vyhecovaný, oba zápasy vyhrál Luboš na zranění. V jednom mi zlomil čelist, ve druhém žebra, jinak byl zápas vyrovnaný. Bylo to vyhecovaný, teď jsme už kamarádi. Myslím, že tenhle zápas bude lidi zajímat," byl přesvědčený Kutil před zápasem.

V úterý večer o žebra ani čelist nešlo, tentokrát oba boxeři odešli z ringu zdraví. Označení duelu exhibice v tomto případě sedělo dokonale. Tihle dva si už nemuseli co dokazovat. Ve čtyřech dvouminutových kolech zavzpomínali na časy, kdy pro ně byl svět mezi provazy vším. I když teď nešlo o výhru, rozhodčí viděli remízový zápas, oba přispěli na rekonstrukci Kutil gymu. A o to šlo.

Kutil gym zničil požár. Boxernu znovu vybudujeme, na stávající adrese, slibuje majitel.Video: Sport.cz

„Chtěl bych poděkovat Matoušovi (Rajmont, pořadatel), že tuhle akci uskutečnil, Lubošovi, že zápas vzal, a taky všem lidem, kteří nás podpořili v této tragédii, děkujeme moc," oddychoval Kutil po zápase. „Všem, kteří si přenos koupili, patří vám velký dík, protože podporujete nejen Lucernu, ale taky Kutil gym. A tohle byl už opravdu můj poslední zápas," rozloučil se Šuda.

Spáleniště, vše zničeno. Takový byl stav po požáru, který propukl v polovině listopadu v pražském Kutil gymu, který nese jméno po bývalém českém boxerském reprezentantovi. Ohořelý ring, pytle, rukavice, černé stěny, zápach.

Česká bojová komunita pomohla a na transparentní účet lidé poslali okolo milionu korun. Další mohli přidat, pokud si zakoupili placený přenos z boxerské exhibice mezi Kutilem a Šudou. Ta proběhla před pár hodinami na Galavečeru profesionálního boxu a K1 v Lucerně, který nyní stále probíhá.

Kdo má zájem, může si zakoupit PPV na adrese www.boxvlucerne.cz.

Reklama