Hlavní obsah

Nenávist v očích i na jazyku! Před pikantní válkou to pořádně gradovalo

Smích, dobrá nálada, ale také vzájemný respekt nebo obrovská nevraživost. Předzápasové staredowny turnaje OKTAGON Underground, který se uskuteční v sobotu 21. května v pražské O2 areně, jednoznačně budily pozornost. Aktéři dlouho očekávaného galavečera se naposledy proti sobě střetli tváří v tvář a v některých momentech to skutečně vřelo.

Kdo urve vítězství na Oktagon Underground? Co se dělo při staredownech? Video: Sport.cz

 
Článek

První boxerský turnaj v historii organizace OKTAGON MMA. Na jednom galavečeru se tak mimo komfortní zónu ocitne celá řada MMA zápasníků. Drtivá většina z nich se navíc vůbec poprvé v kariéře postaví do boxerského ringu. Jedinečnost akce jednoznačně budí pozornost nejen ze strany fanoušků, kteří jsou natěšeni, jak si jejich miláčci povedou v nové disciplíně. Všichni aktéři galavečera navíc úspěšně navážili, startu tak nic nebrání.

Pekelným shazováním si prošel Karlos Vémola, který společně s Marpem obstarají hlavní zápas večera. Zatímco na ranním oficiálním vážení vypadal Terminátor jako těsně před kolapsem, naopak na tom veřejném byla na jeho tváři znát o poznání lepší nálada. Oba aktéry navíc na stage doprovodil obrovský aplaus fanoušků, možná o trochu výraznější sklidil hudebník Marpo. Oblíbený muzikant se o několik kilogramů těžšího soupeře nezalekl, nebojácně se mu podíval do očí a i Terminátor měl co dělat, aby jeho nátlak tělem dokázal ukočírovat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Můžete čekat neuvěřitelný tlak. Doručím to, co jsem slíbil, bude to moje první životní KO. Zítra se to všechno po těch letech rozhodne," vyjádřil se Vémola bezprostředně po vážení.

Nejvyhrocenější duel bychom přesto hledali jinde. Je jím střet Václava Siváka a Dána Jonase Magarda. Oba „kohouti" si měli co říct již několik týdnů před zápasem a všichni s napětím čekají, kdo z boxerské války vzejde jako vítěz. Vyhrocenost duelu byla cítit i na staredownu, který se bezpochyby zařadí mezi ty nejdelší v historii organizace OKTAGON MMA. Pohled z očí do očí totiž doprovodila ostrá debata, která trvala několik desítek vteřin. Až poté se oba tábory rozešly a znovu se setkají během sobotního galavečera.

Opakem bylo střetnutí oblíbeného Miloše Petráška a Samuela Krištofiče. Ani zde několik týdnů před zápasem nepanovala nikterak přátelská atmosféra, přesto se staredown odehrál spíš v zábavném duchu. Ani v tomto případě nechyběla krátká debata, po které se oba boxeři otočili směrem k publiku a s úsměvem rozdali poslední vzájemnou fotografii. Na tu další bude čas až po zápase.

Jsem vděčný, že můžu zase zápasit. Nejspíš mě ale čeká další operace, prozrazuje Karlos VémolaVideo: Sport.cz

Po dlouhých letech se zpět do zápasové praxe vrací Michal Kotalík, který si střihne boxerský duel s milovaným i nenáviděným Václavem Mikuláškem. Jedná se přitom o souboj, u kterého ani mnozí experti nevědí, co očekávat. Při poslední výměně pohledů rovněž panovala uvolněná nálada, chybět ale nemohly tradiční komické vložky v podání Mikuláška alias Baby Jagy.

Potenciál rychle ukončeného zápasu nabízí střet slovenského hromotluka Marka Mazucha a Brazilce Leandra Silvy. Druhý jmenovaný představil zápasový účes, který v plné kráse naplno ukázal již během staredownu. Ten se zařadil do kategorie klidných.

Na rozdíl od Karlose mám Fight IQ, říká Marpo. Dceři slibuje, že tátu nikdo mlátit nebudeVideo: Sport.cz

Na turnaji OKTAGON Underground ale půjdou do akce další elitní jména bojových sportů. Řežba se dá očekávat u odvetného souboje mezi Vladimírem Lengálem a Michaelem Krčmářem. Své schopnosti ukáže také jedna z nejlepších českých boxerek Lucie Sedláčková. Zapomenout se nesmí ani na zkušeného Milana Paleše či urputného Ronalda Paradeisera. Diváci se naopak nedočkají startu Matěje Peňáze, který dva dny před zápasem ohlásil zranění a turnaje se nezúčastní.

Galavečer OKTAGON Underground startuje 21. května v 18:00, sledovat ho můžete prostřednictvím placeného přenosu na webu oktagon.tv.

Reklama

Související témata: