Hlavní obsah

Neporažený Čech chce do světa: Nechápu, že u nás ještě nejsem milionář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu po pěti měsících do boje, znovu s patřičným hladem. Neporažený český postojář Václav Sivák se již v sobotu 2. prosince znovu vrací zpět k milovanému boji. „Těšit se můžete na znovuzrození, kopačky a energii, kterou milujete,“ láká fanoušky čtyřiadvacetiletý talent, který však směle vyhlíží plány i pro nadcházející rok. Chtěl by konečně naplno prorazit ve světě a rovněž se touží stát zápasníkem, kterému za souboje potečou na konto miliony.

Foto: RFA

Ruslan Tokharov (vlevo) a Václav Sivák během zápasu na RFA 10.

Článek

Neporažený Sivák (bilance 23-0) naposledy bojoval letos v květnu, kdy se mu na turnaji RFA 10 podařilo porazit Rakušana s dagestánskými kořeny Ruslana Tokharova. Následovala dlouhá zdravotní pauza, kvůli níž sešlo i z červencového titulového duelu v organizaci Yangames Fight Night. Ostravský tvrďák proto již tento víkend okoření turnaj RFA 14 v Košicích, kde na něj čeká německá výzva v podobě Christophera Hoppa.

„Nezápasil jsem pět měsíců. Můžete se tak těšit na znovuzrození, kopačky a energii, kterou milujete. Po posledním souboji jsem si dal pauzu, ale už se nemůžu dočkat. Potřebuju v kuse zápasit a doufám, že to byla moje první a poslední pauza. Nejsem na to zvyklý a ani si na to zvykat nechci,“ říká Sivák na svých nových webových stránkách. A dodává. „Chci jít bojovat do světa. V únoru mě uvidíte v Rusku. Těšte se na sobotu.“

„Jsem připravený strhnout dav kopy, které budou lítat. Zkušenosti z Thajska a stovek zápasů, které mám za sebou, mi dodávají chuť být nejlepší na planetě. Miluju Česko, vyrostl jsem tu, ale už patřím mezi světové elity,“ naznačuje Sivák možné budoucí zápasy v zahraničí. „Brzy tam zamířím, proto si užívejte mé zápasy na domácí půdě,“ říká dosud neporažený bojovník, který z popularity těží i na sociálních sítích, kde má desítky tisíc sledujících.

Předpoklady pro nadcházející duel jsou jednoznačné. Fanoušci věří české hvězdě Sivákovi, dokonce předpovídají konec ještě před limitem. A pokud tomu tak skutečně bude, tak si čtyřiadvacetiletý ranař připíše svůj již 24. triumf mezi profesionály. I z tohoto pohledu se může zdát, že mu na domácí půdě žádná konkurence nehrozí. Mnozí však volají po třaskavé bitvě s neméně ostříleným Tadeášem Růžičkou.

Sivák o ni očividně stojí. „Jdu o váhu výše, čeká tam Růžička. Chci být zápasník, který si za zápas zaslouží částku s šesti nulami. Nechápu, že u nás ještě nejsem milionář,“ říká dvojnásobný mistr světa i Evropy WAKO, který deset dnů před galavečerem v Košicích představil i svůj merch. Jeho příznivci si tak své šatníky mohou vybavit oblečením s ním spojeným.

Právě bitva Růžičky se Sivákem značí pro druhého jmenovaného jednu z posledních velkých domácích výzev. „Tenhle zápas řešíme, aktuálně jednáme s O2 arenou, kde bychom chtěli získat termín. Uvidíme, jestli se nám to povede. Pokud ano, tak tenhle zápas určitě bude na programu dne. Důležité bude, abychom si domluvili podmínky výhodné jak pro kluky, tak pro nás jako organizaci,“ přemítá spoluzakladatel organizace RFA Boris Marhanský.

A když byla řeč o Rusku, tak zde se měl Sivák naposledy představit letos v únoru, tehdy ale na poslední chvíli z titulového duelu s místním šampionem Kiamranem Nabatim sešlo. Poslední „ruská“ zkušenost tak proběhla v únoru loňského roku, kdy český bijec v mrazivém Jekatěrinburgu zdolal Viktora Michajlova.

Reklama