Hlavní obsah

Obrovské vedro a voda jako kafe. Procházka poprvé vyzkoušel klec UFC v Abú Zabí

Praha

Minulý týden odletěl zápasník MMA Jiří Procházka do Abú Zabí, kde ho čeká 11. července premiéra v UFC. Žádný přímý let se ale nekonal. První let směřoval do Londýna, kde s trenéry Jaroslavem Hovězákem a Martinem Karaivanovem museli projít testy a zůstat v karanténě kvůli nemoci covid-19. Taková bezpečnostní opatření nastavila americká organizace. Nyní je už trojice v místě dění zápasu. Jak prožívali testy, cestování, jak vypadá jejich život na ostrově Yas? „Je tu vedro jako blázen, slunce peče a voda je jako kafe, ale po karanténě na pokoji paráda a pocit volnosti,“ je spokojený trenér Hovězák.

Jiří Procházka si poprvé vyzkoušel UFC klec v Abú ZabíVideo: Jaroslav Hovězák

 
Článek
Fotogalerie

Jaká byla cesta z Prahy do Abú Zabí?

Cesta z Prahy do Londýna byla bez problémů. Na letišti nás čekal odvoz přímo do hotelu, který byl takřka součástí letiště. Po příjezdu jsme se za asistence lidí z UFC zaregistrovali a byli poučeni, že po celou dobu nesmíme opustit pokoj, byli jsme každý zvlášť. Dostali jsme informaci, kdy nám přijdou udělat testy na covid-19, ty samozřejmě proběhly na pokoji.

Jak jste to měli s jídlem, s komunikací mezi sebou?

Vše jsme si objednávali po telefonu. Okno šlo otevřít na pět centimetrů, takže jsme spolu komunikovali přes sociální sítě. Jinak jsme cvičili, četli, relaxovali a čekali a čekali (smích). Výsledky testů nám přišly v pátek ráno. Po negativním výsledku jsme šli odevzdat kufry, zase se vrátili na pokoj a v šest večer jsme odjeli busem přes VIP odbavení na letiště. Do letadla jsme šli bez jakéhokoli kontaktu s okolím, samozřejmě v rouškách a v rukavicích. K letadlu nás dovezl autobus a celý Airbus byl jen pro účastníky UFC, takže paráda. Jídlo, místo, servis, všechno super.

Směr UFC. Jiří Denisa Procházka s předstihem odletěl k premiérovému zápasu v nejprestižnější organizaciVideo: Sport.cz

Jaké počasí váš přivítalo v Abú Zabí?

Bylo okolo čtyřiceti stupňů, busem jsme jeli z letiště přímo na hotel.

Roky jste cestovali do Japonska, když jste zápasili v Rizinu, jaký byl přesun s UFC?

Proti cestě do Japonska paráda, akorát tahle byla zpestřena karanténou, ale nic, co bychom nezvládli. Máme hotel, ten je super, navíc přímo uprostřed okruhu, kde se jezdí MotoGP a F1.

Počítám, že testy na koronavirus opět proběhly?

Zase testy, karanténa, zákaz styku a vycházení, druhý den to samé. V pondělí ráno nám ale přišli dát červené pásky na ruku a zrušili karanténu.

Takže zpátky do normálního tréninku?

Dopoledne jsme byli dokončit poslední silový trénink, jinak jel Jirka s Martinem (Karaivanov) trénink a lapy na pokoji. Máme zde svoji extra tréninkovou místnost, takže taky super.

Kde se můžete všude pohybovat?

Po karanténě se můžeme pohybovat v tzv. zelené zóně. Samozřejmě v ochranných pomůckách. V pondělí odpoledne jsme byli na pláži, která je součástí zelené zóny. Tam nás odvezl autobus, pokud je něco potřeba, starají se o nás. Součástí je i venkovní klec, takže opět super.

Ale v tom počasí...

Vedro jako blázen, slunce peče a voda je jako kafe (smích). Ale po karanténě na pokoji paráda a pocit volnosti.

Co vás čeká v nejbližších dnech?

V úterý už máme program. Promo, focení, trénink a už pojede předzápasový kolotoč. Proto jsme tady, takže si to užíváme. Budeme připraveni a věříme ve vítězství, nálada v týmu je super, víme, proč tady jsme. I když to je tady moc příjemné, okolí extra nevnímáme. Jsme tady kvůli boji a vítězství, pro úspěch uděláme maximum. „Díky karanténě" tady není tlak diváků a fanoušků. Je tu klid, bojovníci se připravují a ani se moc nepotkávají. Soustředíme se na přípravu a na podání nejlepšího výkonu. Jiří je a bude připraven. Máme jako tým už něco za sebou a jsme fakt sladění na 100 %.

Jak dopadne premiéra Jiřího Procházky v UFC?
Český bojovník zvítězí
86,9 %
Výhru bude slavit Volkan Oezdemir
13,1 %
Celkem hlasovalo 11355 čtenářů.

Reklama

Související témata: