Hlavní obsah

Odchod napůl potvrzen. Dojde na bitvu Piráta s Karešem v barmském boxu?

Praha

Potvrzeno? Napůl. Samuel Pirát Krištofič měl podepsat smlouvu s organizací XFN a opustit stáj OKTAGON MMA. Zápasník tuto informaci v rozhovoru pro Sport.cz ale v pátek odpoledne nepotvrdil. Protistrana ano. Příštím soupeřem slovenského zápasníka má být Petr Kareš, se kterým má změřit síly v barmském boxu, a to ve váze do 86 kilogramů.

Foto: OKTAGON MMA

Samuel Pirát Krištofič.

Článek

„Mám problémy se zády, nemohu se věnovat MMA. Mohu potvrdit, že jsem v Bratislavě jednal také s panem Karešem," řekl Krištofič, ale podepsání smlouvy jako druhá strana nepotvrdil.

„Mým jediným cílem je očištění jména XFN i toho mého. Ať již byly problémy způsobeny čímkoliv, jsme připraveni se jim postavit čelem a co nejdříve je vyřešit," nechal se slyšet Kareš, který od začátku roku řeší finanční problémy organizace směrem k zápasníkům a dalším subjektům.

Barmský box se vyvinul přibližně před tisíci lety a do dnešní doby se pravidla téměř nezměnila. K zápasu proti sobě nastupují boxeři bosi, pěsti mají omotané vlněnými bandážemi. Jsou povoleny všechny údery a kopy, včetně úderů hlavou a také jsou povoleny všechny strhy, podmety, porazy, hody a zvraty.
Zdroj: Wikipedie.org

Teď se chce XFN vrátit opět na scénu. A to turnajem v prosinci. Zatím ale nejsou stále vyřešeny všechny závazky z minulosti. „Člověk je opatrnější, ale můj sponzor se stal spolumajitelem XFN a ten se mi v případě podepsání zaručí, že bude vše v pořádku," pověděl také Krištofič, jenž celou situaci řešil i s vlastníky organizace OKTAGON MMA.

„Nebyli nadšení, když jsem jim řekl, že jednám s XFN, ale chápali, že nemohu zápasit v MMA," dodal Pirát.

Reklama