Hlavní obsah

Praha hostí boxerskou galashow. Evropa změří síly s Asií

Praha

V listopadu 2017 se v Česku ukázali kubánští boxeři, kteří bojovali proti evropskému výběru. Únor 2019 bude patřit měření sil mezi Evropou a Asií. Akce proběhne v největším hotelu na českém území, ring postaví organizátoři v pražském Hiltonu. "Asijský box patří mezi nejlepší a například Uzbekové jsou mezi těmi, co zvládnou konkurovat i nejlepším Kubáncům," je přesvědčený o kvalitě Ladislav Kutil z pořadatelského týmu.

Boxerskou show Evropa vs. Asie hostí Praha 2. února.

Článek

Do prahy zavítají boxeři z Číny, Uzbekistánu, Mongolska, Thajska, Korey a mnoha dalších zemí asijského kontinentu. Mezi šestnácti provazy se představí celkem dvaadvacet boxerů a boxerek.

Na domácí scéně se ukáže účastnice mistrovství světa v Indii Petra Laštovková a Martina Schmoranzová. Laštovková, bronzová medailistka z mistrovství EU, bude zápasit proti Vietnamce, která je medailistkou z Asijských her.

Boxerskou show Evropa vs. Asie zažije Praha 2. února.

České barvy bude hájit v současnosti nejúspěšnější český aktivní boxer, Zdeněk Chládek, který se představil i na olympiádě v Londýně. V těžké váze se bude za Evropu bít naděje českého boxu, Jiří Havel, který na domácím šampionátu obhájil ve svých 19 letech titul a jeho snem je napodobit úspěch Zdeňka Chládka a nominovat se pod pět kruhů.

„Medaile z asijských šampionátů pravidelně vozí Mongolové, Thajci, Číňané a Kazaši. Z asijské špičky nám chybí právě jen ti Kazaši, protože v daném termínu mají reprezentační akci. Letos je ale silný i výběr Evropy. Hlavní hvězdou bude Sofiane Oumiha, aktuální mistr světa a stříbrný medailista z Ria. Osobně se těším i na Arménce Bachkova, který je mistr Evropy a bronzový ze světového šampionátu v Hamburku," láká na boxerské představení Kutil.

Galavečer začíná v sobotu 2. února v 18.00 hodin předzápasy, poté bude následovat hlavní program.

Reklama

Související témata: