Hlavní obsah

Přišel povolávací rozkaz k boji. Muradov letí do USA za veteránem UFC

Praha

A je tu další zápasová pozvánka mezi elitu světového MMA. Machmud Muradov si za necelý měsíc zaletí do USA, kde ho na galavečeru UFC čeká 7. prosince Američan Trevor Smith. Jeho původní soupeř bojovat nemůže, takže hozenou rukavici zvedl Muradov a vyrazí do svého druhého duelu v nejprestižnější MMA lize. „Společně jedeme za dalším vítězstvím. Moc vám všem děkuji za vaši podporu,“ podělil se devětadvacetiletý zápasník s novinkou na svém instagramu.

Foto: Instagram Machmud Muradov

Bude se Machmud Muradov z výhry i ve svém druhém duelu v UFC?

Článek

Muradov má v kariéře 23 výher a 6 porážek. Nyní si drží 12 vítězství v řadě, naposledy prohrál na konci roku 2016. Smith je o osm let starší a v MMA kariéře dosáhl na 15 výher a 9 porážek. V minulém roce měl dva zápasy v UFC, oba prohrál na body.

Podle uznávaného žebříčku fightmatrix.com je Muradov ve střední váze světové číslo 66, jeho soupeř je o pár příček před ním, a to na 58. místě. Nepatří mezi absolutní top, ale v UFC půjde v prosinci už svůj dvanáctý duel, v této organizaci se drží nepřetržitě od roku 2013. Původním soupeřem Smithe měl být Alonzo Menifiled, který ještě neprohrál, jeho zápasové skóre je 9:0.

Muradov si odbyl premiéru v UFC na konci září v Kodani, když s ním prohrál na body Alessio Di Chirico. Nyní ho čeká druhá zkouška a v cestě stojí soupeř, který je hratelný pro druhou výhru v Ultimate Fighting Championship.

Machmud Muradov vs. Trevor Smith
Věk2938
Zápasy2924
Výhry2315
Prohry69
Současná série12 výher2 porážky
Zápasy v UFC111
Výhry v UFC15

Ve Washingtonu bude moci podpořit Muradova také neporažený boxer Floyd Mayweather, u kterého bojovník několikrát trénoval a je členem jeho The Money Teamu. Ten na svůj twitter už v srpnu umístil sestřih několika Muradovových zápasů s popiskem: „Nejlepší zápasník MMA na světě! Machmud Mach Muradov." Podpora od tak vlivného muže potěší, protože jde o reklamu pro celý svět a hned více lidí si vás všimne. Po pár týdnech měl bojovník v kapse smlouvu s UFC.

Dvaačtyřicetiletý Mayweather byl skvělý boxer, který navíc umí vydělávat. Podle magazínu Forbes jen za rok 2017 vydělal 285 milionů dolarů (6,4 miliardy korun), z toho 275 milionů inkasoval za zápas s Conorem McGregorem.

Reklama