Hlavní obsah

Procházka má dalšího vyzývatele, brazilského kladivouna

Praha

Pro mnohé nic překvapivého. Jiří Procházka si v nejprestižnější bojové organizaci UFC říká o stále více pozornosti. Dlouhodobě se ho do klece totiž pokoušel nalákat srbský zápasník Alaksandar Rakić, který dokonce sliboval rozebrání soupeře a knockout. Nyní má Jiří Procházka nového vyzývatele, a sice Thiaga Santose, který vyhrál poprvé od turnaje UFC 145 v Praze.

Foto: Facebook: Thiago "Marreta" Santos

Thiago Santos a jeho demolice.

Článek

Sedmatřicetiletý Brazilec působí v UFC od roku 2013. Během této doby si připsal čtrnáct výher a osm porážek. Zřejmě největší kariérní skalp si připsal na UFC turnaji v Praze, kde se mu v úvodu třetího kola povedlo porazit současného šampiona polotěžké váhy Jana Blachowicze. Tato výhra byla na dobré dva roky tou poslední. Po sérii tří porážek v řadě znovu pocítil chuť vítězství. Na turnaji UFC 193 se mu totiž povedlo na body porazit Johnnyho Walkera.

Santose vítězství pochopitelně nabudilo, krátce po něm si řekl o zápas s českým zápasníkem Jiřím Procházkou. „Pokud Jiří Procházka nechce čekat na titulovou šanci, jsem tady. Jsem tu, abych se mu postavil tváří v tvář," řekl Santos během pozápasové tiskové konference.

„Všechen respekt k němu, ale sledoval jsem jeho zápasy. Myslím si, že má tvrdou bradu, ale to proto, že nepocítil moje kladiva. Pokud chce svou bradu otestovat, jsem tady," sdělil Brazilec, který má na svém kontě pět knockoutů.

Pozadu pochopitelně nezůstal ani Denisa. Český zápasník dal jasně najevo, že má v hlavě pouze případný titulový zápas o šampiona polotěžké váhy mezi Janem Blachowiczem a Gloverem Teixeirou. Pakliže by jeden ze zápasníků nemohl nastoupit, rázem by o pás bojoval právě Denisa.

„Děkuji za nabídku, ale teď se připravuji na Jana Blachowicze nebo Glovera Teixeiru, které velmi dobře znáš," vysvětlil Procházka na Twitteru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.