Hlavní obsah

Prohraju a končím! Joshua má před comebackem jasný plán

Britský boxer Anthony Joshua ukončí kariéru, pokud v sobotu v Londýně prohraje duel s Američanem Jermainem Franklinem. Třiatřicetiletý exmistr světa těžké váhy to řekl listu Daily Mail. Nadcházející souboj, v němž nepůjde o žádný titul, pro něj bude představovat comeback na velkou scénu po dvou porážkách s Ukrajincem Oleksandrem Usykem, který jej předloni připravil o mistrovské pásy organizací WBA, WBO a IBF.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Anthony Joshua (vlevo) a Jermaine Franklin při vážení před duelem v Londýně.

Článek

"Pokud prohraju, skončím," prohlásil Joshua, olympijský vítěz z Londýna 2012. A na případný konec se zdál být i připravený. "Dostáváte mě pod obrovský tlak, takže až skončím, zbavím se řetězů. Budu se usmívat a milovat život," dodal. Při dnešním vážení řekl, že se ale cítí dobře a uvolněně. "Mám svůj plán, hlavu správně nastavenou. A jsem připraven na válku," uvedl.

Joshua má v profesionálním ringu na kontě 27 zápasů a tři porážky. Tu první mu v roce 2019 nečekaně připravil Andy Ruiz, kterého pak ale v odvetě porazil a získal zpět tituly, které vybojoval mimo jiné i vítězstvím nad slavným Vladimirem Kličkem, kterému v roce 2017 v podstatě ukončil kariéru. Naposledy ale Joshua vyhrál v roce 2020, pak přišly dvě porážky s Usykem.

Také devětadvacetiletý Franklin svůj poslední zápas prohrál. Listopadový neúspěch proti jinému Britovi Dillianu Whyteovi byl jeho první porážkou po 21 vítězstvích.

Reklama

Související témata: