Hlavní obsah

Prolije se polská krev? Českého bijce žene za vítězstvím nová motivace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Návrat po více než roce. Urostlý Jakub Běle znovu pozná zápasovou atmosféru. Sedmadvacetiletý zápasník se představí již 4. prosince na turnaji OKTAGON 29, kde se tváří v tvář postaví polské síle v podobě Marcina Naruszczky. „Chtěli jsme soupeře, který tu má nějaké jméno,“ znělo z úst Jakuba Běleho, kterého za vítězstvím požene i syn Tobiáš. Více už v našem rozhovoru.

Velká změna. Zápasník Jakub Běle má po roční pauze o motivaci postaránoVideo: Sport.cz

 
Článek

Naposledy se v kleci představil v září loňského kalendářního roku. Od té doby dal zápasovou praxi na vedlejší kolej a místo toho se věnoval svému osobnímu životu.

„Měl jsem státnice, dodělával jsem Vysokou školu. Navíc jsem čekal rodinu, narodil se mi malý syn, takže jsem si chtěl nechat více času pro rodinu. Rodina pro mě hodně znamená a nechtěl jsem být pryč," vysvětlil Běle zápasovou pauzu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jakub Běle (@kuba_bele)

Jak sám sedmadvacetiletý bijec přiznal, založení rodiny ho změnilo v jiného člověka.

„Dřív jsem bojoval sám za sebe, protože mě to bavilo a ten sport mě nabíjel. Momentálně ale bojuju za svojí rodinu, syna a přítelkyni. Je to moje motivace. Bez přítelkyně bych to se zápasením skloubit nedokázal. Je mi ale líto, že jsem často pryč a syna moc nevidím."

Návrat do klece však nebude vůbec snadný. Soupeřem totiž bude Polák Marcin Naruszczka, který před několika měsíci bojoval o prozatímní titul ve střední váze. „Chtěli jsme soupeře, který bude zkušenej, který už bude mít na scéně nějaké jméno," reagoval Běle na volbu soupeře.

A lidi pískali. Jakub Běle porazil v 1. kole na TKO Miroslava Brože. Ten se hodně zlobil na rozhodčíVideo: Sport.cz

A jednoduché to nebude z více důvodů. Polský roh totiž v minulosti hned několikrát neunesl bodování sudích, podobné situaci by se tak Běle rád vyhnul.

„Budu se snažit udělat takový výkon, abych dosáhl dobrého výsledku. Ideálně to nenechat v rukou rozhodčích. Kdyby to ale šlo na body, tak se budu snažit, aby ten výkon byl takový, aby o tom nešlo diskutovat. Já jsem to v minulosti již zažil, i když z opačné strany, když jsem soupeře ukončil. Je tam taková ta pachuť," dodal sedmadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem.

Promotér Ondřej Novotný ohledně protestů polského rohu
Máme absolutní kvalitu na bodech. Chápu jejich roztrpčení, ale mrzí mě, že nedokážou být trošku slušnější a uctivější v reakcích. Udělali jsme a děláme naprosté maximum. Já všechny chápu. Jde o život, nejde jenom o zápas.

Reklama

Související témata: