Hlavní obsah

Půl miliardy korun za pár minut šichty! Legendární Mayweather opět řádil a knokautoval Japonce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu ukázal, že to stále má v rukou. Legendární boxer Floyd Mayweather si připsal další vítězství, v rámci exhibice si již ve druhém kole poradil s japonským MMA bojovníkem Mikurou Asakurou, který byl knokautován. Neporažený Američan si tak znovu užil chvíle slávy, které mu vynesly v přepočtu až 500 milionů korun.

Foto: Kyodo, Reuters

Floyd Mayweather a Mikuru Asakura během boxerské exhibice v Japonsku.

Článek

Dav v Japonsku ho přivítal velkolepě, poté natěšení fanoušci mohli s radostí sledovat um legendárního boxera Floyda Mayweathera mezi šestnácti provazy. Neporažený Američan se v rámci exhibice utkal s domácím rohovníkem Mikurou Asakurou, jehož zkušenosti pramení výhradně z MMA. „Jsem sice bojovník MMA, ale chci téhle šance využít, abych se mezinárodně zviditelnil. Ten zápas vyhraju," měl před duelem jasno asijský bojovník.

V ringu ale hodně rychle přišel na to, že to nebude procházka růžovou zahradou. Konec zápasu přišel ve druhém kole, kdy se legendárnímu boxerovi povedlo tvrdou pravačkou poslat rivala k zemi a sudí musel počítat. A jelikož byl Japonec natolik otřesený, duel skončil ještě před koncem druhého gongu.

Mayweather po zápase poděkoval fanouškům, kteří dorazili v hojném počtu a také bývalému rivalovi Mannymu Pacquaiovi, kterého nazval legendou. „Jsem rád, že jsem tady, ještě jednou díky. Jsem šťastný, že jsem dnes večer dokázal v lidech vzbudit vzrušení," řekl neporažený boxer, jenž do ringu přikráčel s dresem se symbolickou číslicí 50, která znázorňuje jeho boxerskou bilanci 50 výher a 0 porážek.

„Vrátím se," potěšil své příznivce pětačtyřicetiletý boxer, který o potenciální soupeře rozhodně nemá nouzi. Mayweather dokonce sám vyzval k odvetnému duelu MMA bojovníka Conora McGregora, který se ovšem k návratu do ringu příliš nemá a na třaskavou bitvu tak zřejmě nedojde.

Zároveň není tajemstvím, že si jeden z nejpopulárnějších boxerů všech dob přišel na opravdu tučný balík peněz. Podle dostupných informací měl za duel s Japoncem Asakurou obdržet v přepočtu až 500 milionů korun, což je za pár minut práce v ringu rozhodně příjemná motivace.

Reklama

Související témata: