Hlavní obsah

Stále neporažen! Opěvovaný český talent znovu pálil, po duelu byl ale naštvaný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stále neporažen. Touto vizitkou se po galavečeru RFA 14 v Košicích může pyšnit jeden z nejlepších českých postojářů Václav Sivák. Ostravský „Badboy“ se po dlouhé pauze od zápasení utkal s Němcem Christopherem Hoppem, kterého porazil jednomyslně na body. Pro čtyřiadvacetiletého ranaře se jednalo již o 24. profesionální vítězství. Sám ale po duelu přiznal, že nažhaveným divákům ve slovenské aréně chtěl doručit KO.

Foto: RFA

Václav Sivák (vpravo) si připsal další vítězství.

Článek

Více než půl roku od posledního duelu, po němž Sivák kvůli poraněné ruce dokonce musel zrušit červencový střet v Praze. Zdravotní problémy jsou však minulostí, což jednomu z nejlepších tuzemských postojářů umožnilo se znovu předvést v plné parádě. Na povrch však vyvstávala otázka, v jakém fyzickém rozpoložení se proti kurzově největšímu outsiderovi turnaje vrátí.

A byť byl rozdíl ve skóre obou bojovníků výrazný (před zápasem 23–0 a 16–14), přesto německý tvrďák Hopp možná až nečekaně dlouho vzdoroval. Ostravská mlátička sice kompletních devět minut jasně dominovala, a dokonce v prvním kole dostala soupeře do počítání, přesto o deset let starší rival i k překvapení přítomných diváků předvedl nesmírnou houževnatost.

Jeho tělo zdobilo několik výrazně červených fleků, cennou „útěchou“ může být alespoň fakt, že se soupeři sklonil až po časovém limitu. Opěvovaný Sivák uspěl bez větších problémů a po duelu přiznal, že jej soupeř překvapil. „Respekt. Byl tvrdej, což jste mohli sami vidět. Neměl co ztratit,“ kýval uznale ostravský rodák, jenž i ve svém 24. profesionálním duelu uhájil neporazitelnost. „V ringu se cítím jako doma, potřebuji se rozzápasit. Velké díky RFA za tuhle šanci,“ upřímně poděkoval organizaci.

„Se*e mě, že jsem nedal KO, fakt mě to se*e. Můžete vidět, že se nebavím ani s trenéry. Ale je to tam! Uvidíme se brzo,“ naznačil Sivák blížící se další zápas, k němuž dojde již 30. prosince na turnaji v pražské Lucerně. Příští rok v únoru by se navíc měl představit na ruské půdě. Zde se měl naposledy ukázat na začátku letošního kalendářního roku, z titulové bitvy proti tamnímu šampionovi Nabatimu tehdy na poslední chvíli sešlo.

A právě ruská mrazivá výzva může Sivákovi otevřít další dveře do zahraničí, což si sám přeje. Na domácí půdě totiž horko těžko hledá nové mise. „Miluju Česko, vyrostl jsem tu, ale už patřím mezi světové elity. Brzy tam zamířím, proto si užívejte mé zápasy na domácí půdě,“ poodhalil možnou další cestu v kariéře bojovníka.

Foto: RFA

Václav Sivák (vlevo) v souboji s Christopherem Hoppem

Jeden nesplněný úkol by však mohl přijít i na česko-slovenské scéně. Horlivě se totiž spekuluje o možném střetu s neméně ostříleným Tadeášem Růžičkou, za nímž by Sivák byl ochoten přejít i do vyšší váhové kategorie.

„Tenhle zápas řešíme, aktuálně jednáme s O2 arenou, kde bychom chtěli získat termín. Uvidíme, jestli se nám to povede. Pokud ano, tak tenhle zápas určitě bude na programu dne. Důležité bude, abychom si domluvili podmínky výhodné jak pro kluky, tak pro nás jako organizaci,“ říká pro Sport.cz spoluzakladatel organizace RFA Boris Marhanský.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články