Hlavní obsah

Tlačenice okolo klece. Uvidí fanoušci bitvu dvou Čechů z UFC? A co Végh

Praha

Mnoho proměnných může zasáhnout do vysněného zápasu, který chce Karlos Vémola. Před rokem ho knockoutoval Attila Végh. Od té doby první Čech v UFC vstává a chodí spát s myšlenkou na odvetu. Jenže přání se ne vždy plní. V tomto případě si bude muset svoji šanci odpracovat v kleci. K tomu bude čekat na postoj samotné slovenské legendy, jestli kývne na Vémolův reparát.

Foto: koláž sport.cz

Zleva Karlos Vémola, Samuel Krištofič, Viktor Pešta a Attila Végh.

Článek

Pohled Terminátora je jasný, chce Végha. Své si k tomu samozřejmě řekne promotér organizace OKTAGON MMA Ondřej Novotný a slovenský zápasník. „Za mě řeknu, že pokud zdolá Viktora Peštu a Samuela Krištofiče, tak by to mělo stačit na to, aby se na scéně znovu jasně rozdaly karty," citoval server sport.sk jednoho z majitelů československé organizace.

Slovní výměny Vémola zaznamenal s oběma zápasníky. Krištofiče by chtěl, ale Peštu odmítá. "Pešta je idiot, nechal si rozbít držku v Rusku, pak od Martínka a jen jak se mu ta huba zahojila, začal si ji otevírat na mě... s Peštou nikdy zápasit nebudu!" řekl Vémola v listopadu ve svém vysílání na instagramu.

Karlos Vémola uškrtil Václava Mikuláška v prvním kole. Sám nedostal ani ránuVideo: Sport.cz, Oktagon TV

A Pešta? „Poprvé jsem tě vyzval na zápas už před třema a půl roku. Už tehdy jsi byl posranej a od té doby se vůbec nic nezměnilo. Vidí to úplně každý a těmi svými výmluvami se akorát ztrapňuješ," uvedl druhý Čech v UFC.

Slovní ping pong, který nenaznačuje, že je zápas reálný. Vše má ale svůj čas. Ví to i Végh. Ten Vémolu jednoznačně porazil, jeho nějaká odveta netrápí, ví, že na jeho dveře klepe Vémola. A to hodně hlasitě.

„Připsal jsem si jednoznačnou výhru, to nebyla náhoda, ani těsný triumf na body. Samozřejmě, že nechci odvetu, jeho vlak už odjel. Když se bavíme o Karlosovi, tak pod jedinou podmínkou, musí se mi to (návrat) finančně vyplatit. Zápasem s ním nemám co získat kromě financí. Porazím ho podruhé, to lidi už zvlášť nevzruší. Náhodou prohraju a první zápas označí za náhodu. Pokud za mnou přijdou promotéři Oktagonu a dohodneme se na financích, mám v sobě motivaci, abych na čtyři měsíce odložil rodinu, mobil a připravil se. Nejsem z Karlose posraný, jen kvůli opasku, egu a potvrzení první výhry proti němu nenastoupím," řekl Végh slovenskému serveru sport.sk.

Pirát pomstil Čepa. Demoličními údery odrovnal Poláka StrzelczykaVideo: Sport.cz, Oktagon TV

Pokud se budeme držet zmíněné čtyřky, víme, že potvrzený zápas má v tuto chvíli Vémola, 30. prosince bude bojovat o titul ve střední váze s Alexem Lohorem z Francie pod organizací OKTAGON MMA. Údajnou šanci na duel na této akcí má také Viktor Pešta. Samuel Krištofič bojoval 5. prosince, teď si dává zdravotní pauzu. Végh trénuje a v řešení je jeho boxerský zápas pro příští rok.

Otázkou, která nemá jasnou odpověď, je, jak moc bude chtít Vémola pendlovat mezi střední (83,9 kilo) a polotěžkou váhou (93 kilo). Végh a Pešta jsou polotěžká, Krištofič střední.

Na konci roku jde Vémola střední váhu o titul. Bývá nepsaným pravidlem, že do roka by měl šampion obhajovat. Pokud vyhraje 30. prosince, jsou tu v žebříčku další zápasníci. Vyzyvatelem může být vítěz zápasu Ďatělinka vs. Hošek, dvojka se čtyřkou žebříčku. Co trojka Mazuch? Navíc odvetu by si rád dal v příštím roce také Mikulášek. Rébus, který má hodně řešení, jen žádné není nyní jisté.

Reklama