Hlavní obsah

Tragédie. Vycházející hvězdička bojových sportů zemřela. Smrt našla ve vaně

Bratsk/Praha

Sportovala, byla úspěšná, měla sny, ale jeden okamžik vše změnil. Irina Rybnikovová z Ruska, která se věnovala bojovým uměním, je po smrti. Osudný se jí stal telefon, který spadl do vany, zatímco byl v nabíječce a v síti. Patnáctiletou dívku usmrtil při koupání elektrický proud.

Foto: Repro: Dmitriy Kurdesov

Zápasnice Irina Rybnikovová z Ruska svoji slibnou sportovní kariéru neobohatí. Zabil ji elektrický proud ve vaně.

Článek

Tragická událost se stala na Sibiři v průmyslovém městě Bratsk. Mladá a nadějná zápasnice se věnovala bojovému sportu pankration, což je řecký ultimátní zápas (v přiloženém videu je Rybnikovová v červeném). Podle serveru novinyvm.cz jde pravděpodobně o nejstarší bojové umění, o kterém jsou záznamy a důkazy.

Rybnikovová před dvěma měsíci vyhrála ruský šampionát a byla dokonce vybrána do reprezentace. „Snila o tom, že se stane mistryní světa," citoval server mirror.co.uk přítele.

"V srpnu se stala kmotrou mé malé dcery. Zbožňovala ji jako chůvu. Teď už s námi není. Naše srdce jsou zlomená," zveřejnila Komsomolskaja pravda reakci její pětadvacetileté sestry Taťány. „Byla krásná, měla mnoho přátel, vždycky snila o sportovním úspěchu," přidala další slova její kamarádka.

„Tragická nehoda vzala život naší šampionky, kamarádky a studentky Iriny Rybnikovové," vydala prohlášení Ruská sportovní federace.

Pankration je antický sport a bojové umění představené na hrách v Řecku v roce 648 před Kristem. Slovo pankration se dá přeložit jako „všechna síla“. Pankration byl velmi populární a byl to první bojový systém v historii. Kombinuje prvky boxu a zápasu, připomíná dnešní MMA. Zdroj: www.novinyvm.cz.

Reklama

Související témata:
Elektrický proud