Hlavní obsah

Trump v nové roli. V televizi bude komentovat návrat hvězdného matadora do ringu

Bývalý americký prezident Donald Trump bude komentovat televizní přenos sobotní boxerské exhibice, v jejímž rámci se do ringu po více než deseti letech vrátí někdejší šampion v těžké váze Evander Holyfield. Trump bude galavečerem provázet společně se synem Donaldem juniorem na platformě FIFE.TV, zájemci o jeho komentář zaplatí 49,99 dolaru (zhruba 1000 korun).

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Bývalý americký prezident Donald Trump.

Článek

"Miluju velké boxery a velké zápasy. Těším se, že uvidím oboje v sobotu večer a budu se moci podělit se svými postřehy od ringu. Tuhle mimořádnou událost si nenechte ujít," uvedl Trump v tiskovém prohlášení.

Pětasedmdesátiletý podnikatel a bývalý prezident USA se v boxu angažuje dlouhá léta. Byl organizátorem a promotérem mnoha galavečerů, většinou v kasinu, které vlastnil v Atlantic City.

Sobotní boxerská exhibice se uskuteční v den dvacetiletého výročí teroristických útoků z 11. září 2001. Hvězdou večera měl být původně Oscar de la Hoya, jenž ale před plánovaným comebackem onemocněl covidem-19. Místo něj se s bývalým šampionem bojových umění Vitorem Belfortem z Brazílie utká osmapadesátiletý Holyfield.

Galavečer se měl uskutečnit v hale Staples Center v Los Angeles. Kalifornská sportovní komise ale zápas kvůli Holyfieldovu věku nepovolila, takže byla akce přesunuta do kasina ve městě Hollywood na Floridě.

Reklama

Související témata: