Hlavní obsah

Upřímný boxerský šampion Fury: Jsem multimilionář, bez boxu ale nejsem nic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Upřímnost. Tak by se dal jedním slovem popsat poslední rozhovor boxerského velikána Tysona Furyho, který divákům odhalil pravdu o svém životě světového šampiona. Britský rohovník dal nahlédnout pod pokličku myšlenek ubírající se ke konci kariéry, zároveň zmínil několik šokujících přiznání, které až do této doby v sobě střežil. „Bez boxu nejsem nic, nemám nic jiného,“ překvapil jednou z odpovědí neporažený boxerský mistr světa v těžké váze.

Foto: trboxing

Boxerský šampion WBC v těžké váze Tyson Fury na pomyslném královském trůnu.

Článek

Tyson Fury se do paměti boxerských fanoušků zapsal famózními výkony mezi šestnácti provazy a mnozí si v souvislosti s jeho jménem okamžitě vybaví slovo „neporažený" (32-0-1). Britský velikán se přesto v dubnu letošního roku po titulovém souboji organizace WBC s Dillianem Whytem rozhodl podruhé v kariéře odejít do sportovního důchodu, své rozhodnutí však znovu přehodnotil. Co ho k tomu vedlo?

„Jsem tu proto, abych řekl, že jsem velmi, velmi, velmi sobecký člověk, protože jsem se v dubnu rozhodl odejít do sportovního důchodu a teď jsem zpět. Jsem opravdu idiot, ale co můžeme udělat," začal Fury. „Poté, co jsem v dubnu porazil Dilliana Whytea, tak jsem svůj odchod do boxerského důchodu myslel skutečně vážně. Přísáhám Bohu, že jsem si nemohl být ničím více jistý v celém svém životě," pokračoval Brit v rozhovoru pro BT Sport.

„Byl jsem časově zaneprázdněn. Psal jsem svou třetí knihu, pracoval jsem i na písni pro mistrovství světa. Bez boxu jsem ale cítil, že můj život nemá žádný smysl. Celou tu dobu jsem trávil čas v posilovně, cvičil jsem dvakrát denně, a jelikož jsem byl v takovém prostředí, tak mi bylo jasné, že toho nebudu moci jen tak nechat," vysvětluje šampion těžké váhy.

Fury zároveň přiznal, že ho zpět do ringu nepohání přílišná motivace. „Cítím to tak, že boxuji bez důvodu, zisku a pořádných cílů. Je to jako kdybych šlapal vodu. Moje srdce není v boxu, ale nemám nic jiného. Bez boxu nejsem nic. I když jsem multimilionář a rodič, což je skvělé, ale tohle všechno jde stranou. Moje vášeň byla od dětství box a nemůžu na něj jen tak nechat dopustit," pokračoval se vší upřímností rodák z Wythenshawu.

„Nemyslím si, že si lidé opravdu uvědomují, proč jsem zpátky v boxu. Nechci boxovat o pás, o peníze nebo touze vyhrát dalších 5 nebo 25 zápasů a sjednotit pásy, vracím se kvůli tomuhle (ukazuje na hlavu). Bez toho to jde rychle z kopce a neznám jiný způsobem, jak to udržet při smyslech," uvědomuje si Fury.

Neporaženého boxera čeká 3. prosince třetí souboj s Derekem Chisorou a během rozsáhlého rozhovoru trval na tom, že tento zápas nebude jeho posledním ve Velké Británii. Tímto tvrzením tak otevřel dveře pro potenciální souboje s Brity Joem Joycem a Danielem Duboisem. Ve hře je i čtvrtý zápas s Deontayem Wilderem.

„Deontay Wilder nyní bojuje s Andym Ruizem v eliminační bitvě těžké váhy o to, kdo bude se mnou bojovat. Bylo by to úžasné uspořádat ve Wembley. Už jsem tam boxoval třikrát, tak jestli Deontay chce čtvrtý zápas, tak musí přijít," pobídl Fury.

V úvodu příštího roku je ovšem v plánu bitva s ukrajinským šampionem těžké váhy organizací WBA, WBO, IBF a IBO Oleksandrem Usykem a v osudí by byly všechny mistrovské pásy. „Pokud se to s Usykem povede domluvit a bude se mu chtít proti mně bojovat, tak tím pádem to bude můj další soupeř. S Usykem to s největší pravděpodobností bude v Saúdské Arábii, přes něj se dostanu zpět do Spojeného království," naznačil své plány britský obr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články