Hlavní obsah

Je jasno! Boxerský šampion Fury se letos znovu porve, završí tím trilogii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to oficiální. Boxerský šampion organizace WBC Tyson Fury se ještě letos představí mezi šestnácti provazy a na stadionu fotbalového Tottenhamu Hotspur se střetne s krajanem Derekem Chisorou. Souboj je naplánován na 3. prosinec a bude se jednat o třetí vzájemné měření sil. Informaci potvrdil i promotér Frank Warren.

Foto: Erik Verduzco/Las Vegas Review-Journal

Tyson Fury s pásem šampiona organizace WBC.

Článek

Spekulace jsou potvrzeny a prosincová boxerská řežba se dočkala oficiality. Tyson Fury se 3. prosince na stadionu Tottenhamu Hotspur v Londýně utká v ostře sledovaném souboji s krajanem Derekem Chisorou. Zároveň jsou úplně ze hry námluvy o často probíraném duelu s Anthonym Joshuou. K tomu nakonec dojde, i když úplná dohoda nebyla vůbec daleko a čekalo se jen na finální stvrzení. Fury se ho však nedočkal a mezitím se začal poohlížet po jiném protivníkovi.

Bude jím „starý známý" Chisora, který na sklonku kariéry vyfasoval mezi šestnáct provazů skutečně těžké sousto. Čerpat ale bude moct z předchozích dvou vzájemných duelů, které se odehrály v letech 2011 a 2014 a pokaždé zvedl ruce nad hlavu britský velikán Fury. Boxer přezdívaný „Gypsy King" bude velkým favoritem také nyní, i proto se žádné překvapení neočekává.

Pro Furyho se zároveň bude jednat o „přípravu" na nadcházející rok, kdy se v rámci sjednocení všech mistrovských pásů má utkat s Ukrajincem Oleksandrem Usykem. „Tyson si nemůže dovolit zaváhat, protože v příštím roce ho čeká hodně propagovaný zápas s Usykem, na který se opravdu těšíme," má radost promotér Warren.

„Kdykoliv Tyson Fury bojuje, je to velká událost a očekávám, že znovu pro fanoušky předvede velkolepou show," doufá uznávaný promotér. „Spekuluje se o tom, co bude s Tysonem dál, ale prvním úkolem je bitva proti mimořádně tvrdému bojovníkovi, kterým je Derek Chisora," uzavřel Warren.

Fury podruhé v kariéře odchází ze sportovního důchodu, ke kterému se odhodlal po zatím posledním duelu s Dillianem Whytem. Nejpopulárnější britskou boxerskou hvězdu nyní čeká další práce, vrcholem kariéry by ale měla být avizovaná bitva s Usykem.

Reklama