Hlavní obsah

V hlavě mám dva scénáře. Jsem přesvědčen, že ho sestřelím, hlásí polský šampion

Abú Dhabí

Jana Blachowicze o víkendu čeká další obhajoba šampiona polotěžké váhy. Poprvé se mu to mistrovský opasek povedlo ustrážit v březnu letošního roku před Israelem Adesanyou, kterého porazil na body. Nyní se na turnaji UFC 267, kde je titulovým náhradníkem Jiří Procházka, utká s brazilským veteránem Gloverem Teixeirou. Polský zápasník nyní nastínil, jaká bude podle něj soupeřova taktika a jakým způsobem se mu povede zvítězit.

Foto: Gavin Porter/PORTERUFCNEWS

Jan Blachowicz (vlevo) dokázal porazit Dominicka Reyese.

Článek

„Myslím si, že něco v sobě našel. Našel to samé, co jsem našel i já před pár lety. Ví, co má dělat, aby byl v zápase co nejlepší. I já ale vím, co dělat, takže to bude opravdu dobrý zápas. Očekávám nejlepšího Glovera všech dob, protože tohle je možná jeho poslední titulová šance. Rozhodně musím být připraven," nechal se slyšet Blachowicz.

„Podle mě se bude pokoušet o takedowny a poté pracovat na zemi. Já se rozhodně budu snažit udržet na nohou v postoji. Pokud s ním ale půjdu na zem, nedělá mi to žádný problém. Najdu způsob, jak se znovu postavit. Nezapomeňte, že umím velmi dobře ovládat jiu-jitsu," pokračoval v rozhovoru pro Just Scrap Radio.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Jan Blachowicz (@janblachowicz)

Oba soupeři se v minulosti utkali s Alexandrem Gustafssonem, kterému se povedlo pokaždé vyhrát. Právě zápas Teixeiry s Gustafssonem si dává polský zápasník za příklad. Švéd totiž Teixeiru sestřelil fantastickým pravým hákem v úvodu pátého kola.

„Nejlepší způsob, jak ho porazit, je přesně to, co udělal Gustafsson. Zkušeně čekal čtyři kola, pak ho dokázal sestřelit. V zápase nedělal žádné chyby a tím se budu držet i já," dodal Polák.

Blachowicz je navíc přesvědčen, že se mu povede vyhrát na KO. „V hlavě mám dva scénáře. Buď ho knokautuji ve druhém kole, nebo když se mu povede přežít druhé kolo, sestřelím ho ve čtvrtém."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.