Hlavní obsah

Velký návrat s překvapivým koncem! Vyhrál lepší, připustila legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejúspěšnějších českých boxerů Lukáš Konečný se znovu představil mezi šestnácti provazy. Pod taktovkou organizace Tohle je box v rámci exhibice s charitativním účelem narazil hned na tři protivníky, s každým se utkal v jednom kole. Diváci se přesto dočkali překvapivého momentu, ten si schoval bývalý profesionální fotbalista Petr Švancara, který legendárního boxera knockoutoval.

Překvapení! Lukáš Konečný byl knockoutován a padl k zemi. No comment, byla jeho reakceVideo: Sport.cz

 
Článek

Ostře sledovaná záležitost, během které se proti boxerské legendě Lukáši Konečnému postavili hned tři soupeři. Jako první šla do akce boxerka Liliana Kmentová, poté podnikatel Pavlos Karidis, a nakonec bývalý profesionální fotbalista Petr Švancara.

„S Lilianou si myslím, že jsem si to dokázal ohlídat a doufám, že jsem jí nijak neublížil. S Karidisem jsme mohli boxovat, už něco málo uměl. Parkrát jsem si do něj lehce bouchl. Se Švancarou to bylo spíš o hereckém výkonu, i tak musím před ním smeknout, že do toho šel. Dohodli jsme se snad za dvě vteřiny," líčil bývalý mistr světa ve veltrové váze.

Tomáš Šálek se Pavlu Šourovi pomstil za tři roky starou prohru a slavil titul šampionaVideo: Sport.cz

Právě bývalý profesionální fotbalista dokázal legendárního boxera knockoutovat, i když po dokonalém hereckém výkonu. „Už před exhibicí jsem mu říkal, že ho chci trochu potrápit. Dopadlo to tak, jak to dopadlo. Vyhrál lepší," řekl s úsměvem Konečný.

„Bylo jasně vidět, že si se mnou hrál. Nechal mě si také bouchnout, dvakrát mi ale dal nepříjemně. Každý úder, ať už lehkej, tak mě bolel. Rozhodně nežiju v tom, že jsem ho porazil. U mě má velký respekt, zaplať panbůh, že jsem celej" oddechl si Švancara, který šel během prvního kola hned dvakrát k zemi. V obou případech to bylo hodně teatrálním způsobem.

„Viděl, jak natahuju úder, tak už pomalu skákal šipku," rýpl si Konečný. „Já jsem ve fotbale často padal, fotbalisti v dnešní době už tolik nepadají," vysvětlil autor 59 ligových branek.

Slzy vítěze a dlouhé čekání na verdikt rozhodčích. Jozef Jurko udolal Michala RybuVideo: Sport.cz

Mercedes, jak se Švancarovi přezdívá, se také vyjádřil k případnému pokračování boxerské kariéry. „Končit se má na vrcholu. Neuvěřil jsem tomu, že jsem boxer a půjdu do boxerského důchodu. Už se nenechám vyzvat za žádné peníze, leda, že by to opět bylo na charitu," dodal bývalý profesionální fotbalista.

Reklama